BWM je pred dnevi predstavil zanimivega kandidata Formule E, zato se zdi misel, da bo dirkač močno vplival na razvoj električnih avtomobilov te nemške znamke precej smiselna.

Popolnoma električni enosed izpod rok Bavarcev izgleda odlično. Njegovo uradno ime je iFE.18. Tako kot ostali sotekmovalci, ki tekmujejo v zadnji sezoni Formule E, je tudi ta avtomobil zasnovan na Gen2 podvozju. Njegov izgled je veliko bolj futurističen od tistega, ki so ga imela prejšnja vozila v seriji.

Odtenki modre in bele barve pritegnejo marsikateri pogled, skratka… impresionirajo! Kot ugotavlja tudi ekipa oddaje Top Gear, je bil pogonski sklop iFE.18 zasnovan s strani istih inženirjev, ki so delali na pogonskih sklopih modelov i3 ter i8. Izkušnje z iFE.18 bodo zagotovo igrale pomembno vlogo pri razvoju prihodnjih BMW i modelov. V skladu s športnimi predpisi je moč tega modela omejena na 335 konjskih moči v kvalifikacijskem načinu ter na 268 konjskih moči v dirkalnem načinu.

Slednje številke morda niso tako navdušujoče, vendar lahka gradnja vozila pomeni, da lahko stotico doseže v pičlih 2,8 sekunde in nato nadaljuje do 240 kilometrov na uro. Govorice, ki krožijo o naslednji generaciji BMW i8, so bile v zadnjih letih vedno glasnejše. Trditve, ki segajo v leto 2016, zagotavljajo, da bi lahko avtomobil naredil izjemen preskok na področju zmogljivosti in tako ponudil vse do 750 konjskih moči zahvaljujoč naprednemu hibridnemu pogonu. Kakšna je resnica, ostaja uganka, dejstvo pa je, da bo BMW zagotovo ustvaril vozilo z novodobnimi električnimi motorji nove generacije ter tudi novo, izboljšano baterijo. Le-ta naj bi nudila večji doseg ter povečano izhodno moč.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code