BMW M3 generacije E30 je prava ikona avtomobilske industrije in čeprav naraščajoče cene pomenijo, da je zdaj nedosegljiv za številne navdušence, se na trg občasno pojavijo nekateri posebej lepi primerki. Ta je eden izmed njih.

Ta BMW M3 je bil izdelan leta 1991 in je v lasti prodajalca od septembra 2018. Mesec dni po prevzemu ključev od avtomobila je prodajalec zamenjal nosilec diferenciala, napenjalnik krmilne verige in vod servo volana. Avgusta 2019 so bile zamenjane tudi zavorne ploščice, rotorji, členi nihajnih drogov, puše, amortizerji, vzmeti in razne silikonske cevi. Prejšnji mesec so obnovili tudi pogonsko gred in zamenjali svečke, kar pomeni, da bi se moral zdaj avto voziti zelo lepo. Čeprav je investicija v obnovitev celotne vozne infrastrukture bila verjetno drag projekt, ima avtomobil v času pisanja tega prispevka, na spletišču Cars and Bids, postavljeno ceno na 45 tisoč ameriških dolarjev.

Avtomobili, kot so E30 M3, običajno prinesejo največ denarja na trgu rabljenih avtomobilov, ko so v popolnoma tovarniškem stanju, in čeprav ima ta primer nekaj sprememb, so bile vse narejene z okusom. Med opravljenimi spremembami je tudi namestitev 17-palčnih platišč BBS RC, komplet karoserije po navdihu M3 Evolution, blažilniki Bilstein, H&R vzmeti, opornik Racing Dynamics in morda najboljša nadgradnja modela – karirasto oblazinjenje na sedežih in vratih.

Lastnik je na prodajni strani zapisal, da ima dotični M3 prevoženih 207.000 kilometrov in je bil vse življenje vožen le v Kaliforniji, čeprav poročilo Carfaxa razkriva, da je bil na žalost poškodovan v trčenju leta 2009.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code