V sporočilu za javnost BMW Group o letnih prodajnih številkah so Bavarci dodali zraven tudi nekaj zanimivih informacij. Ena izmed njih je bila povezana z verjetno najbolj prelomnim trenutkom bavarske divizije M, vse od razglasitve prvotnega M5 - razglasitev prvega povsem električnega avtomobila, ki bo nosil črko M.

Natančno nam še ni znano, kakšen bo pravzaprav prvi super športni ‘električar’, vendar je vseeno najbolj očitno, da bo to prihajajoči BMW i4 M. Čeprav je mogoče, da bi to lahko bil tudi BMW X8, vemo, da bo X8 hibrid in zdi se, da z verbatim na električni pogon, nakazujejo pogon, ki povsem odpravi motor na notranje izgorevanje. Tako je i4 najbolj očitna ter verjetna izbira.

V letu 2021 bo BMW M GmbH prvič predstavil zmogljiv avtomobil na električni pogon.

Razburljivo je razmišljati, da bo BMW i4 predstavljen do konca leta, saj gre za avtomobil, na katerega čakamo že dolgo. Poleg tega, pa električna serija 4 predstavlja zelo pomemben avtomobil za znamko, saj ne bo le prvi električni avtomobil M divizije, ampak prvi pravi povsem električni BMW. Čeprav je BMW i3 prevzel status prvega povsem električnega bavarca, je i4 vseeno povsem nekaj drugega, je električna limuzina, kateri se popularnost na trgu iz dneva v dan veča. S priljubljenostjo avtomobilov, kot sta Tesla Model 3 Performance in Porsche Taycan, bo BMW i4 M najpomembnejši za nadaljni (ne)uspeh znamke.

Ko se BMW i4 M predstavi v drugi polovici leta, bo le-ta verjetno dosegel približno 500 “konjskih moči”, ki bodo izvirale iz dveh električnih motorjev, katera bosta zagotovila najverjetneje okoli 300 kilometrov dosega. Moral bi imeti približno enako moč in enako kapaciteto baterij, kot že predstavljen BMW iX, le z manjšo maso in v nižji, bolj aerodinamiči preobleki. Torej ne bo le hitrejši od svojega električnega brata, ampak bo verjetno imel tudi večji doseg in bi po podatkih sodeč, moral biti v vožnji veliko bolj zabaven.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code