Razmišljate o nakupu modela BMW M760Li? Pohitite, ker imate še približno leto dni časa preden BMW dokončno zaustavi proizvodnjo.

Po tem, ko je v začetku tega tedna BMW presenetil javnost z dejstvom, da se bo proizvodnja modela M550i za nekaj časa ustavila zaradi vse bolj strožjih okoljskih standardov korporacije BMW Group kaže, da bo enaka zgodba doletela še eno žrtev M Performance oddelka. Po dokaj kredibilnih virih naj bi BMW prenehal z izdelavo različice M760Li xDrive, ki pod pokrovom motorja skriva V12 bencinski agregat. S proizvodnjo naj bi prenehal takrat, ko naj bi predstavili prenovljeno serijo 7. Da se bo prenovljena serija 7 predstavila v naslednjem letu, pomeni, da si lahko kupci različico M760Li omislijo le še v naslednjih dvanajstih mesecih. Kljub vsemu gre za najbolj zmogljivo različico, ki je na voljo na G12 platformi.

BMW-M760Li-xDrive - naslovna

Razlog za to odločitev so seveda vse strožji emisijski ukrepi Evrope. Določeni BMW modeli s bencinskimi motorji naj bi že v tem letu prejeli Otto filtrer trdnih delcev, ki naj bi omejil izpuste v okolje. Za nekatera vozila pa bi omenjeni filtri predstavljali prevelike kompromise, ki bi se poznali tudi na zmogljivostih, zato se je BMW odločil, da jih dokončno opusti. Podoben sistem filtrov dizelski motorji sicer uporabljajo že vrsto let. Vsekakor obstaja velika verjetnost, da bo BMW M760Li nekoč postal pravi zbirateljski avtomobil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code