Opazovanje verbalnih obračunov med ljubitelji različnih znamk avtomobilov je lahko zelo zabavno.

Seveda bodo avtomobilski navdušenci vedno ostali zvesti svoji najljubši znamki in bodo ne glede na dokaze, da je drugo vozilo hitrejše vedno našli izgovor zakaj je temu tako. Prav takšnih “vojn” smo deležni v komentarjih pod različnimi Youtube posnetki v katerih avtomobili tekmujejo med seboj. Nedavno smo lahko videli spopad med Corvette ZR1 in BMW X5M ter naprednim hibridom BMW i8 in superšportnikom Ferrari 458 Aperta, tokrat pa se je na znanem Youtube kanalu GTBOARD, ki prihaja iz severnjaške Švedske pojavil posnetek spopada med novim 2016 BMW X5M in predzadnjim modelom Audija TT RS z nekoliko modificiranim motorjem.

BMW_F85_X5M

[sam id=”15″ codes=”true”]Obe vozili sta opremljeni s štirikolesnim pogonom, se pa razlikujeta v teži in moči motorja. 2,5-litrski petvaljnik pri Audiju RS kupé originalno proizvede 340 konjskih moči in 450 Nm navora. Modificirana verzija iz pod rok predelovalca MTM pa moč poveča na 410 konjskih moči in 550 Nm navora. Moči je vsekakor dovolj, sploh če vemo, da avtomobil tehta vsega skupaj 1550 kg.

Nikakor pa kazalec na tehtnici ne kaže v prid BMWju X5M. Ta se namreč ustavi šele pri 2,3t. Avtomobil zato potrebuje več moči, ki mu jo brez obotavljanja omogoča mogočni 4,4-litrski osemvaljnik s podporo dveh turbov. Ta impresivna mehanizacija tako proizvede 575 konjskih moči in gromozanskih 750 Nm navora.

Se bo 800 kilogramov lažjemu in bolj aerodinamičnemu Audiju uspelo prebiti v prednost pred nekoliko močnješim in težjim BMWjem?

Odgovor na vprašanje in impresivno pospeševanje nove X5M najdete v spodnjih posnetkih.

[sam id=”13″ codes=”true”]

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code