Si v prihodnosti predstavljate BMW Isseto, ki bi po vas prišla po tem, ko bi jo ''naročili'' preko pametnega telefona, nato pa bi vas kar sama odpeljala po mestu?

MW Isetta je prav zagotovo en izmed najbolj nenavadnih modelov te nemške znamke, ob ogledu zadnjih računalniških skic, pa se nam poraja vprašanje, ali je Isetta trg zaradi svoje praktičnosti prehitela za približno 70 let. Nobena skrivnost namreč ni, da se bodo mesta v prihodnje širila, kar pomeni, da bo večina mestnih vozil še manjših kot danes. Dizajner z imenom Justin Hyunjung Chio si je zamislil moderno različico praktičnega legendarnega modela z imenom Isetta, ki se vsaj na prvi pogled, zdi zelo uporaben za prevoz po natrpanih mestnih središčih.

BMWBLOG-bmw-isetta-21st (4)

Kot že prvotna, tudi moderna različica navzven deluje kompaktno, v notranjosti pa kljub manjšim zunanjim meram veliko prostora zaradi odstranjenega volanskega obroča in običajnih kontrol, saj bo vozilo premoglo tudi avtonomno vožnjo. Od prvotne se pa razlikuje po sprednjih vratih, v to različico bodo potniki namreč vstopili čez vetrobransko steklo, ki se bo odprlo navzgor, proti strehi. Brez težav, bi se lahko vključila tudi v BMW program z imenom ReachNow. Ta program različnim uporabnikom v uporabo daje vozila, podobno kot običajno ”car-sharing” podjetje. Uporabniki bodo vozilo naročilo preko aplikacije na pametnem telefonu, po njih bo nato prišla Isetta in jih odpeljala kamorkoli po mestu bodo želeli.

BMWBLOG-bmw-isetta-21st (3)

Pred videnim računalniškim skicam, si prav zagotovo nismo mislili, kako bi moderna različica izgledala. Po ogledu spodnjih fotografij, se nam ideja zdi zelo smiselna.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code