Če so tudi vam všeč "pops and bangs" MINI izpušnih sistemov, predvsem pri JCW modelih, potem vam toplo svetujemo, da si ga omislite, preden bo prepozno ...

Nekaj časa nazaj je namreč poročilo trdilo, da bi bila lahko celotna MINI flota v Združenih državah Amerike sestavljena zgolj iz električnih modelov. A sedaj je na poti v javnost novo poročilo, ki citira odgovorne pri znamki. Le-ti trdijo, da bi se lahko elektrifikacija zgodila na vseh svetovnih trgih.

G. Thomas Felbermair, podpredsednik MINI oddelka za Ameriko, je na vprašanje o tem, kakšni so načrti glede novega trenda električnih vozil, odgovoril, da je interes glede elektrifikacije zelo velik: “Če ima MINI popolnoma električno prihodnost v Združenih državah Amerike ali po svetu, je to nekaj, kar je zelo mogoče. Mi smo urbana znamka in že obstaja veliko mest, po katerih se je prepovedano voziti z motorjem z notranjim izgorevanjem.”

MINI-electric-concept (1)

Veliko število azijskih držav ter njihova največja mesta so pred kratkim razkrila svoje načrte, s katerimi nameravajo omejiti vse motorje z notranjim izgorevanjem. Evropska mesta jim bodo kmalu sledila, čeprav se to morda na prvi pogled zdi še zelo oddaljeno. Prihajajoči električni MINI bo zagotovo eden izmed najpomembnejših modelov, ki bo prišel iz Oxforda, saj bo morda začrtal novo avtomobilsko prihodnost.

Če bo izkazal za uspešnega, bo to britansko znamko le še opogumilo, da bo nadaljevala razvoj proč od njihovih tradicionalnih motorjev ter se osredotočila le na električen pogon. Izziv, ki jim leži na poti, zagotavlja, da lahko v pregledu ohraniš enake kompaktne dimenzije, kljub temu, da pod pločevino vozila “stlačiš” mnogo več tehnologije. Z baterijami, električnimi motorji ter podobnim se lahko MINI docela spremeni. Če se bo novi model prihodnosti izkazal za uspešnega, bodo Britanci v rokah imeli vse adute ter znanje, ki jim bo omogočalo sprejeti dokončno odločitev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code