Južnoafriški oblikovalec ima za nas ponovno nekaj privlačnih upodobitev, ki nam vlivajo upanje, da bo BMW serija 8 po več kot 25-tih letih dobila novo generacijo.

Giom Mouton nam po upodobitvi BMW M1 predstavlja še eno zanimivo idejo. Predmet upodobitve je ikonična BMW serija 8, ki naj bi doživela svoj povratek v takšni ali drugačni obliki v obdobju prihjajočih let. Moutonova upodobitev združuje klasično BMW oblikovanje z bolj modernimi ideali, kar bi skupaj ustvarijo popolno kombinacijo.

bmw-serija-8-upodobitev (10)

“Iz BMW oblikovanja ni težko ustvariti nekaj lepega, saj je njihov DNA že dodobra izpopolnjen in blizu perfekcije,” pravi Mouton. “Še posebej močni so pri večjih Coupejih. Njihova pozornost je usmerjena v pravo razmerje dimenzij. Če ti uspe to si na konju.” Upodobitev je osnovana na BMW seriji 6 Gran Coupe, kar oblikovalcu omogoča poudarek na dolgem sprednjem delu, klasično Coupe oblikovanje pa je prejelo nekaj sprememb. Razširjeni blatniki bolj spominjajo na 850i, maska vozila pa je mešanica modernih linij in funkcionalnosti- naprej segajoče ledvičke pa so tudi eden tistih delov, ki soovpadajo s prejšno generacijo.

bmw-serija-8-upodobitev (12)

Njegov namen je ohranjati striktno dvosedežno potniško kabino za vožnjo na daljše razdalje, 6.0-litrski V12 na vrhu motornih različic pa bi omogočal ultimativni užitek. Čeprav bi glavni poudarek ostajal na luksuzu, pa to ne pomeni, da potencialni BMW 860i ni zmogljiv atlet, ki bi poleg popolno vožnje na avtocestah ponujal tudi adrenalinsko vožnjo čez kakšne gorske prelaze. Ker je tehnologija v zadnjih letih že zelo napredovala, serija 8 ne bo več težka in neokretna; to ji bo omogočila predvsem BMW i struktura, s katero bo teža osmice ostajala krepko pod dvema tonama.

Če se BMW odloči vrniti serijo 8, bo slednja uporabljala izzivalno oblikovanje, ki bo skupaj s fukncijami in tehnologijo predstavljalo sam vrh luksuza. Si jo želite nazaj?

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code