Sedite za volan najboljšega BMW M4 – M4 CS!

0
Novi BMW M4 CS je pravi osvajalec in privlačni spogledljivec, kar podprejo tudi njegove specifikacije. Kakšna pa je sama vožnja s tem športnikom?

Če si želite vsaj približno občutiti vožnjo za volanom “najboljšega BMW M4 do sedaj” (najboljši kompromis med vsakdanjo uporabo in športno vožnjo) vam je željo uresničilo podjetje AutoTopNL, ki je iz vozniške perspektive posnelo vožnjo v San Marino Blue BMW M4 CS. Sprva nas zapeljejo po čudovitih gozdnih cestah, testna vožnja pa se nadaljuje tudi na dirkališču Nürburgring kjer pridejo na račun hitrejši vozniki. M4 CS deluje zelo prepričljiv!

BMW-M4-CS-world-premiere (23)

BMW M4 CS želi zapolniti vrzel med M4 GTS in M4 Competition Package. Vsi trije uporabljajo 3,0-litrski TwinPower Turbo vrstni šestvaljni agregat, razlikujejo pa se po moči. 450 KM (M4 Competition Package), 500 KM (M4 GTS) ter 460 konjskih moči in 600 Nm navora pri M4 CS. V povezavi s sedemstopenjskim samodejnim dvosklopčnim menjalnikom DCT pospešek do 100 km/h traja le 3,9 sekunde, kar je 0,3 sekunde hitreje od M4 Competition Package.

BMW-M4-CS-world-premiere (40)

Poleg nadgradnje moči M4 CS uporablja šestbatne sprednje, ter štiribatne zadnje čeljusti v kombinaciji s karbonsko kermaičnimi zavorami. Vzmeti in blažilniki so trši, komponente so močnejše, sprednja 19- ter zadnja 20-palčna platišča pa so nameščena že serijsko. Seveda je poudarek tudi na teži kjer je M4 CS izgubil kar 32 kilogramov v primerjavi z običajnim BMW M4.

Sedite v udoben stol, glasnost do konca in…GREMO! Uživajte.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code