Ker BMW ne želi zaostajati za poprodajnimi podjetji, ki na vozila z modro-belim propelerjem zelo uspešno nameščajo in prodajajo športne dodatke, je na sejmu v ZDA predstavil nove M Performance dele in s tem pokazal svojo "predelovalsko" žilico.

Na SEMA showu 2015 v Las Vegasu, ki poteka med 3. in 6. novembrom, je BMW predstavil nove M Performance dodatke za športna kupeja M2 in M4, pozneje pa bodo vsi ti deli na voljo tudi za ostale modele. M4 je sicer velik ljubljenec poprodajnih podjetij, ki so ga priredila že na vse možne načine, zato je moral tudi BMW predstaviti novo ponudbo za svoj uspešen model.

bmw_m4_m_performance_sema_2015_29

Spremembe zunanjosti

Nove BMW M Performance aerodinamične komponente za M4 vključujejo sprednje zračne reže iz plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni (CFRP) in sprednje ledvičke v visoko svetleči črni barvi, ki dajejo vozilu še bolj agresiven in napadalen izgled. Dodatki na stranskih, zavornih hladilnih režah so izdelani iz poliuretanske mase v barvi ogljikovih vlaken in sedaj še dodatno izstopajo.

Zunanja ogledala so prav tako obdana z ogljikovimi vlakni, stranski pragovi pa se v sijoči črni barvi ter z napisom M Performance v kombinaciji s prepoznavnimi modro-rdečimi M črtami na boku športnika ujemajo več kot odlično.

bmw_m4_m_performance_sema_2015_08

Zanimiva in najbolj izstopajoča novost, prav tako iz ogljikovih vlaken, je na novo osnovan M Performance zadnji spojler, ki se tematsko ujema s sprednjim odbijačem ter skupaj s preoblikovanim zadnjim difuzorjem avtomobil zaključi v celoto. Zadnji spojler popestrita še napis M Performance in prepoznavne M barve.

Prilagodljivo podvozje BMW M Performance še izboljša vozniško izkušnjo, hkrati pa spuščeno vzmetenje prispeva k športnejšemu izgledu in bolj dinamični vožnji.

bmw_m4_m_performance_sema_2015_03

Spremembe notranjosti

M Performance Pro volanski obroč je oblečen v alkantaro in je še kako dobrodošel dodatek na dirkališču. Na vrhu volanskega obroča je z modrim obročkom označena sredina volana, kar izhaja iz motošporta in daje občutek, da sedimo v pravem dirkalniku. Notranje elemente so nadomestili vzorci ogljikovih vlaken in oznake M Performance na različnih predelih potniške kabine.

M DCT menjalnik s svojo prisotnostjo že sam po sebi naredi vtis na voznika; sedaj je obdan z ogljikovimi vlakni, ki jih najdemo tudi na držalih vrat ter ročni zavori, katere ročaj je oblečen v alkantaro. Stopalki, zavora in plin sta oblečeni v nerjaveče jeklo, ki s svojim bleskom popestrita notranjost, kot to ob odpiranju vrat napravi LED projektor.

bmw_m4_m_performance_sema_2015_25

Izpušni sistem

Lahko se pohvali z manjšo težo in s še več izboljšanega zvoka. Narejen je iz nerjavečega jekla, dušilci v notranjosti pa so v celoti iz titana in na sebi nosijo napis M Performance. Izpušni zaključki privabljajo poglede z logom M in ogljikovimi vlakni. S spreminjanjem načina vožnje spreminjamo tudi zvok, ki ga izpušni lonec spravi iz sebe. Ta vsekakor ni zanemarljiv niti v standardnem načinu vožnje, ki je primerno uglašen za vsakdanjo uporabo.

bmw_m4_m_performance_sema_2015_16

Za podrobnejši ogled M Performance dodatkov si oglejte spodnjo galerijo.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code