Naslednjo generacijo petice s kodnim imenom G30 lahko pričakujemo leta 2016. Pričakovano je oblikovanje po F10/F11 generaciji, z zaobljenjimi linijami, ki so privlačne mnogim kupcem. Uporabljene bodo tudi nekatere podrobnosti, ki so vpeljane v novejše modele, kot npr. prednje luči, ki se spojijo z ledvičkami.  Linije pokrova motorja ostajajo agresivnega in dinamičnega izgleda, prednji in […]

Naslednjo generacijo petice s kodnim imenom G30 lahko pričakujemo leta 2016. Pričakovano je oblikovanje po F10/F11 generaciji, z zaobljenjimi linijami, ki so privlačne mnogim kupcem. Uporabljene bodo tudi nekatere podrobnosti, ki so vpeljane v novejše modele, kot npr. prednje luči, ki se spojijo z ledvičkami.  Linije pokrova motorja ostajajo agresivnega in dinamičnega izgleda, prednji in zadnji odbijač pa tudi dobita bolj športno preobrazbo.

Fotografija iz revije Autobild prikazuje predviden izgled nove serije 5 G30. V notranjosti naj bi petica ohranjala uglajenost, premium oblikovanje in športen izgled z nekaj novostmi. Preoblikovana naj bi bila armaturna plošča s tremi LCD zasloni in mnogo luksuznih funkcij, ki jih trenutno najdemo v dražjih modelih.

g30-5-series

G30 bo grajena na novi platformi z imenom 35up iz lahkih materialov grajene osnove in pogona na zadnjo os. Moč bodo dostavljali 2,0-litrski in 3,0-litrski bencinski in dizelski motorji, tako kot pri ostalih modelih, bo tudi tukaj na voljo hibridni pogon osnovan na takšnem, kot je v X5 eDrive konceptu. Vstopna različica naj bi vsebovala tudi mahen, vendar zmogljiv, 1,5-litrski motor.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code