BMW novi vrhunski model bo kupcem na voljo kot Coupe, Gran Coupe ter Cabrio.

V današnjem divjem svetu, ki se več kot očitno nikoli ne naveliča visoko zmogljivih avtomobilskih “pošasti”, prihaja še več razveseljivih novic. Vodilni pri BMW Group so zelo močno nakazali, da bo model M8 na voljo v kar treh “okusih”; tako bomo dočakali Coupe, Gran Coupe ter Cabrio model. Dodajajo še, da bo različica M8 popolnoma drugačne vrste kot izvedenka redne serije 8.

BMWBLOG-M8- gran-coupe Concept  (1)

“BMW 850i ni le 80 % BMW M8. M8 bo imel povsem drugačen temperament”, je dejal g. Markus Flasch, vodja linije vozil serije 8. Jasno je, da je BMW pri zasnovi tega avtomobila imel  v mislih neizpodbiten in neomajen fokus oz. cilj. Tako bo vozilo kraljevalo na vrhu BMW športnih vozil. Serija 7 vodi na tehnološkem področju, serija 8 je vodilni “atlet”. In čeprav je to nalogo prej vestno opravljala serija 6, serija 8 kljub temu ni njena zamenjava, saj BMW ne bo umaknil šestice, le zamenjave vsaj zaenkrat še ne bo.

Dejstvo je, da se je tokrat prvič zgodilo, da je München dal prednost predstavitvi dirkalnega avtomobila pred cestnim avtomobilom. BMW M8 GTE se je odločno preselil v razred GTLM na severnoameriškem prvenstvu IMSA (International Motor Sports Association, op.p.).  Po robu se je tako postavil npr. Fordu GT ter Porschu 911 RSR. Preseneča pa dejstvo, da je Flasch potrdil, da serija 8 ne bo vključevala plug-in hibridne različice, kljub težnji po čim večji elektrifikaciji, saj za to niso videli velike potrebe. “Seveda bi lahko to storili, če bi se pokazal interes kupcev, vendar tega zaenkrat ni v načrtu. V floti imamo še druge avtomobile, ki izpolnjujejo kriterije hibridnega športnika. Serija 8 je čisti športni avtomobil.”, še dodaja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code