BMW i8 je bil na tiskovni konferenci na New York International Auto Show razglašen za svetovni ekološki avtomobil leta 2015. To je že drugo leto zapored, da ugleden naziv v svojih rokah drži BMW, lansko leto je svojo zmago slavil BMW i3.

Skupaj je letih od začetka podeljevanja nagrad leta 2004 BMW Group pridobil štiri nazive “World Car Awards”, vključno z najvišjim možnim nazivom: World Car of the Year leta 2006 s serijo 3.

Ulrich Kranz, direktor BMW i segmenta je dejal, “smo zelo počaščeni, da smo za BMW i8 prejeli to prestižno World Green Car. Skupaj z World Green Car Award 2014, ki ga je prejel BMW i3 to samo potrjuje pravo smer naše strategije, ko gre za električne avtomobile. BornElectric je prava pot.”

BMW i8 se je za nagrado potegoval v konkurenci desetih vozil iz celega sveta, izmed teh so bili kasneje izbrani trije finalisti. Drugo in tretje mesto sta zasedla Mercedes-Benz S 500 Plug-in hibrid in Volkswagen Golf GTE. Velik faktor pri odločitvah so bile tudi emisije, poraba goriva in napredek v bolj ekološko prijaznih proizvodnih obratih.

Kriteriji, ki so jih morali izpolnjevati tekmovalci:

  • novo oziroma prenovljeno vozilo
  • v proizvodnji in prodaji
  • na voljo na vsaj desetih glavnih trgih od 1. januarja 2014 do 31. maja 2015

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code