Pred nekaj dnevi razkrit koncept majhne limuzine je bil v Guangzhou na Kitajskem prvič predstavljen tudi v živo. Uporaben, a majhen Bavarec naj bi predstavljal konkurenco Mercedesovemu CLA in Audijevi A3 limuzini.

Lahko bi rekli, da mali štirivratni Bavarec vsaj delno že predstavlja prihajajočo serijo 1, grajeno na UKL platformi, z lahkoto pa bi iz takšnega vozila razvili tudi serijo 2 Gran Coupe.  V notranjosti je razvidna občudovanja vredna potniška kabina, katere oblikovanje in materiali kot je Nappa usnjeno oblazinjenje, so v veliki večini prenešeni iz mnogo večjega Lusso koncepta. Zaradi UKL platforme in pogona na sprednji kolesni par se zunanje oblikovanje sicer nekoliko razlikuje od klasičnih bavarcev, vendar ohranja glavne značilnosti in pedigre znamke. Koncept je predstavljen v “Liquid Metal Bronze”, obuta ima 20-palčna lita platišča, uporablja panoramsko streho in head up prikazovalnik, izstopajoče ledvičke in žarometi pa predstavljajo bolj futuristično vizijo za prihajajoče modele.

koncept-kompaktna-limuzina-bmw (2)

Tako kot pri vseh vozilih, ki uporabljajo isto platformo, lahko pri limuzini serije 1 pričakujemo paleto tri in štirivaljnikov z opcijo štirikolesnega pogona xDrive. Če bo štirivratna enka izgledala vsaj polovico tako dobro kot prikazan koncept, bo BMW v letu 2017 z lahkoto prekosil svojo konkurenco.

Vir: BMWblog

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code