Auto Motor und Sport primerja dve zelo zanimivi vozili BMW proizvajalca. Rdeč lepotec je BMW M1, ikonično in legendarno vozilo, futuristično električno vozilo na desni pa je BMW i8. Fotografije prikazujejo edinstveno izkušnjo obeh vozil skupaj, in vse kar lahko opazimo je dejstvo, da M1 res je brezčasen, saj prav nič ne zaostaja za oblikovanjem popolnoma […]

Auto Motor und Sport primerja dve zelo zanimivi vozili BMW proizvajalca. Rdeč lepotec je BMW M1, ikonično in legendarno vozilo, futuristično električno vozilo na desni pa je BMW i8. Fotografije prikazujejo edinstveno izkušnjo obeh vozil skupaj, in vse kar lahko opazimo je dejstvo, da M1 res je brezčasen, saj prav nič ne zaostaja za oblikovanjem popolnoma novega i8, čeprav je bil izdelan že 33 let nazaj.

bmw-m1-vs-bmw-i8-photo-3

M1 eden najbolj zaželjenih vozil M razdelka, saj vsak primerek, ki je naprodaj stane krepko čez 250.000,00 €.

bmw-m1-vs-bmw-i8-photo-7

BMW M1 je bil prvič predstavljen na pariškem Motor Showu leta 1978, predstavljen pa je bil kot prva kreacija M oddelka. M1 Coupe je bil izdelan ročno med leti 1978 in 1981 s posebno homologacijo za športne dirkalne avtomobile. Karoserijo je oblikoval Giugiaro, ki je navdih dobil leta 1972 na BMW Turbo show car.

bmw-m1-vs-bmw-i8-photo-1

V tistem času je bil to najhitrejši in najbol dinamični avtomobil na trgu, pod pokrovom namreč skriva 277 konjičkov, ki prihajajo iz 3,5-litrskega šestvaljnika, najvišjo hitrost pa so izmerili na 260 kilometrih na uro. Do stotice legendarni M1 potrebuje samo 5,6 sekunde. Izdelanih je bilo samo 456 primerkov, s čimer si je M1 prislužil naziv najredkejšega modela v zgodovini BMW. Več o M1 si lahko preberete TUKAJ.

bmw-m1-vs-bmw-i8-photo

Lahko grajen BMW i8 ima samo 1450 kilogramov, uporablja TwinPower turbo bencinski trivaljnik in eDrive električni pogonski sistem, 1,5-litrski trivalnik proizvede 231 konjskih moči, ki poganjajo zadnjo os, električni pa 131 konjičkov za prednji pogon. Samo na električni pogon vozilo naredi 35 kilometrov in ima najvišjo hitrost 120 km/h. Več o i8 si lahko preberete TUKAJ.

bmw-m1-vs-bmw-i8

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code