Ta vikend smo se udeležili enega glavnih Cars & Coffee dogodkov na svetu, ki je v mesto Brescia privabil na stotine prestižnih in športnih avtomobilov, vmes pa se je znašlo tudi nekaj vozil znamke BMW, kjer pa je bilo presenetljivo veliko slovenskih registrskih tablic.

Cars & Coffe dogodki so postali že pravi kult. Tudi pri nas ga že imamo in sicer se bo letos odvijal 27. Maja v Kopru, kamor se vam definitivno splača iti, če se vam po žilah pretaka kri z visokim oktanskim številom. Množica dobrih avtomobilov in lepih deklet, ki skupaj z nepozabno zvočno kuliso pričarajo neverjetno vzdušje za vse navdušence nad jeklenimi konjički. Vse to pa se dvigne na povsem drugo raven, ko se tega lotijo Italijani, še posebej ker sta tam doma tudi ustanovitelja blagovne znamke Cars & Coffee.

Cars and Coffee 2018 Brescia - Italia (20)

Domača dežela znamk kot so Ferrari, Lamborghini, Pagani in Alfa romeo je vedno polna presenečenj. Pričakovanja so bila velika, pa vendar jih je uspel dogodek popolnoma prekositi. Na stotine eksotičnih superšportnikov in brezčasnih klasik, se je nastavljalo tokrat bolj kislemu vremenu, pa vendar nas, pravih navdušencev, to ni niti malo motilo. Presenetljivo je bilo na dogodku, kamor avtomobili lahko pridejo šele po precej ostri selekciji, tudi nekaj avtomobilov znamke BMW, med katerimi pa je bilo skoraj polovica slovenskih.

Že na daleč je v oči bodel ‘Shrek’, ki je bil v svoji Signal Green barvi zagotovo najbolj opazen bavarski M4 daleč naokoli. Tisti, ki so si avtomobil odločili ogledati pobližje so ugotovili, da to ni povsem navadni BMW M4 v kričeči zeleni barvi, ampak se na njem nahaja prav poseben majhen napis G-Power, ki razkriva, da avtomobil v sebi skriva pravi vulkan. Kar 620 konjskih moči iz 3.0 litrskega twin-turbo bencinskega agregata tako poskrbi, da si ta lahko pokori tudi marsikaterega italijanskega superšportnika.

Cars and Coffee 2018 Brescia - Italia (10)

Med slovenskimi avtomobili sta mu družbo delala še BMW E92 M3 v prelepi modri barvi in črni BMW M2, ki skupaj predstavljajo ekipo organizatorjev dogodka Cars & Coffee Slovenia, tem pa sta se pridružila še sivi in beli BMW F80 M3. Poleg shreka, sta bila vredna omembe še dva prav posebna avtomobila in sicer BMW M4 CS ter pravi dirkalnik, po imenu BMW E46 GTR, ki je sicer prava redkost.

Na takem dogodku, seveda avtomobili kot so ti prav nič ne izstopajo, pa vendar zato niso nič manj zanimivi. Ravno zato smo za vas pripravili manjšo fotogalerijo, kjer si lahko avtomobile ogledate tudi sami.

Cars and Coffee 2018 Brescia - Italia (4)

Fotograf: Luka Janežič

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code