BMW serije 3 je v Sloveniji zelo priljubljen in dobro zastopan avtomobil, v karavanski različici Touring pa nudi tudi potrebno uporabnost ter udobje celo na daljših potovanjih.

Ker se je bavarski BMW odločil, da BMW M3 v karavanski različici žal ne bo zapeljal na ceste so mnogi kar sami posegli po poprodajnih delih ter si BMW M3 Touring izdelali kar sami. Prav to sem zasledil tudi v Sloveniji, seveda pa so mi v oči najprej padla oranžno-srebrna, 19-palčna platišča, ki smo jih lahko prvič videli na najmočnejši in najbrutalnejši izvedenki modela M4; BMW M4 GTS! “Takšna platišča na BMW serije 3 Touring?” sem si rekel, ko sem že na daleč sredi parkirišča opazil prav posebnega Bavarca.

Seveda kot navdušenec nad avtomobili nisem mogel kar mimo njega. Želel sem videti kaj se v resnici skriva pod izstopajočimi platišči. Ko sem se približal vozilu sem spoznal, da gre za popularno izvedenko BMW 320d Touring, ki si jo je lastnik prilagodil po svojem okusu.

bmw-320d-touring-f31-m3-f80 (14)

Poleg zanimive izbire platišč so mi v oči padli tudi štirje izpušni zaključki, med njimi pa je svoje mesto našel tudi agresiven športni difuzor. Na boku, med sprednjim in zadnjim platiščem je bil “športni” karavan bogatejši za M Performance pragove, ki nekoliko popestrijo izgled vozila, ti M Performance deli pa so se nadaljevali na sprednjo masko, kjer je bil avtomobil deležen sprednjega odbijača s črnim sprednjim spojlerjem.

Da gre za “pravi” BMW M3 Touring je opozarjala tipična oznaka M3 na sprednji levi ledvički v povsem črni barvi.

bmw-320d-touring-f31-m3-f80 (5)

Žal podatkov o samem motorju ter njegovih zmogljivosti nisem uspel pridobiti, a v osnovi 320d iz 2,0-litrskega dizelskega štirivaljnika premore 190 konjskih moči in 400 Nm navora. Če je bil poleg vizualne nadgradnje avtomobil deležen tudi posodobitve motorne enote žal ne vemo.

Po temeljitem ogledu sem se sam pri sebi spraševal, če mi je takšna izvedenka sploh všeč. Se spodobi “onečastiti” ime pravih M vozil ter na osnovno dizelsko ter karavansko različico serije 3 nadeti določene elemente pravih športnikov? Je vse skupaj nekoliko pretirano? Mi je potihem vse skupaj zaradi nenavadnosti celo všeč? Še sedaj nisem povsem prepričan kaj naj si mislim o tem posebnežu.

Kaj pa menite vi? Posebneža si oglejte v spodnji galeriji.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code