Slovenija je bogatejša še za en izredno lep primerek nove, neverjetno zmogljive nemške limuzine iz vrst znamke BMW. Seveda govorimo o novem BMW M5, tokrat v odtenku Donington Grey!

Razkrili smo Vam že črni primerek BMW F90 M5, ki je kot prvi prispel k osrednjeslovenskemu pooblaščenemu prodajalcu BMW A-Cosmos. Slednji že krasi oddelek BMW M v prodajnem salonu omenjenega trgovca.

Od BMW A-Cosmos pa prihajajo nove fotografije drugega primerka, ki so ga prejeli in sicer gre prav tako za BMW F90 M5 v zlato-srebrnem odtenku Donington Grey.

Od novega modela F90 M5 se je pričakovalo zelo veliko, sploh po predstavitvi Mercedes-Benzovega konkurenta E 63 S AMG, ki iz 4,0-litrskega V8 agregata razvije 612 konjskih moči in 850 Nm navora. Z novim štirikolesnim pogonskim sistemom 4MATIC+ tako novi E 63 S AMG do 100 km/h potrebuje le 3,4 sekunde.

Pred uradno predstavitvijo novega BMW F90 M5 je bilo zato veliko vprašanj, ki so se vsem potikala po glavah. A BMW je izdelal vrhunski avtomobil, ki je presegel pričakovanja. Kljub temu, da njegov 4,4-litrski V8 motor razvije “le” 600 konjskih moči (12 KM manj kot Mercedes) in 750 Nm navora (100 Nm manj kot Mercedes) se vseeno uspe postaviti ob bok Mercedesovemu huliganu. Šprint do stotice tako znaša identične 3,4 sekunde, saj je tudi BMW pri M5 prvič uporabil prilagojen štirikolesni pogon M xDrive.

Ta neverjetna zver pa je sedaj v naši bližini in s svojim izgledom očara mimoidoče, prav danes (31. marca 2018) pa je dočakala tudi slovensko premiero. Vabljeni torej, da si pri prodajalcu BMW A-Cosmos ogledate BMW M5 v črni in Donington Grey barvi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code