Na Instagramu smo zasledili zgodbo oz t.i. 'story-e' naše sledilke, ki je s posnetki zaslona razkrila umazano igro, za kuliso nagradne igre instagram profila divjaki_official.

Lastnica instagram profila “gracia.lm”, ki jo bomo zaradi varstva osebnih podatkov v nadaljnje imenovali GL, je preko story-ev razkrila umazano igro za domnevno nagradno igro instagram profila divjaki_official, predmet katere je bila taxi vožnja z BMW M4 po hrvaškem dirkališču Grobnik. Ker si ta zgodba po našem mnenju zasluži pozornost in kritiko javnosti, ter poleg vsega vključuje tudi vozilo znamke BMW, smo se odločili 17-letnici iz Kamnika priskočiti na pomoč in razkriti, kakšni nameni so se dejansko skrivali za žrebom.

GL je bila novice, da je bila izžrebana, najprej zelo vesela, a jo je to veselje kmalu minilo, ko je na odgovor o lokaciji prebivališča dobila sporočilo, da jo lahko pridejo iskati na dom. Pa tudi tukaj zaenkrat ni še nič čudnega, če ne izvemo, da je takoj zatem izrazila željo, da jo na dirkališče pripelje njen ‘fant’, nakar pa je dobila odgovor ”ja ampak ni finta tega, da se voziš z m4 ne pa s fantom hahahaha….nisi zmagala nagradne igre”. Za kratko izjavo smo povprašali kar GL, ki je za našo spletno stran povedala (objavljamo necenzurirano in nelektorirano):

Pozdravljeni ! 

Nagradna igra naj bi potekala v sodelovanju z IG profilom racetaxi.si, za sodelovanje v nagradni igri si moral slediti IG profilu racetaxi.si in divjaki_official, moral si všečkati to objavo z nagradno igro in spodaj pod to objavo označiti 2 prijatelja v comentarjih. 14.6.2020 naj bi bilo žrebanje na aplikaciji comment picker. Potegovali naj bi se za vožnjo z BMW M4 po progi oz. pisti na Grobniku. Nagradna igra je bila objavljena na IG storiju od divjakov in od racetaxi.si ter na profilu divjakov kot objava. Kontaktirali so me preko njihovega IG profila kot skupina divjaki_official in mi že na začetku nagradne igre zaželeli ogromno sreče. 

V nedeljo 14.6.2020 ko naj bi bilo žrebanje pa sem bila po “čistem slučaju” izžrebana jaz. Zdi se mi, da so nastavili samo moje ime da bi bila izžrebana, to pa se tudi opazi na samem pogovoru. Torej ko sem bila izžrebana sem se jim zahvalila oni pa so mi odgovorili z “sreča je bila na tvoji strani 😜”. Nato smo se malo pogovarjali glede tega ali bom imela čas in prevoz do same proge oz. piste oni pa so me takoj vprašali iz kot sem in da bi lahko prišli pome ter me odpeljali tja. Ker pa bi rajši videla da me tja odpelje in je tam z menoj moj fant pa je nastal glede tega problem. Takoj so mi začeli pisati ali ni nauk te nagradne igre da se pelješ z BMW M4 ne pa s svojim fantom in se mi posmehovali nato pa mi napisali, da sploh nisem zmagala in naj se sama s fantom peljem okoli. Za tem pogovorom, so me blokerali in odstranili vse kar je bilo glede te nagradne igre na njihovem profilu. 

Tukaj je vse napisano in moje mišlenje glede tega dogodka.

Cel pogovor med profiloma divjaki_official in gracia.lm si za boljšo razjasnitev okoliščin in nespodoben pristop lahko preberete v zgornji fotogaleriji. Ko smo za izjavo povprašali še drugo stran, da bi razumeli še drugo stran zgodbe, pa smo s strani profila divjaki_official ravno tako dobili nesramne odgovore, da naj se raje brigamo zase in če nimamo pametnejšega dela (dokazno gradivo seveda hranimo pri nas v uredništvu).

Ko smo jim razložili, da so se ‘spravili’ na mladoletno osebo, da je zadeva zelo resna in da je to poizkus kaznivega dejanja, so takoj začeli brisati objave na instagram profilu (dokazi tudi v fotogaleriji) in praktično zakrivati vse sledi o nagradni igri. V le nekaj urah po plasiranju našega vprašanja uradnemu profilu divjaki_official, so tako zbrisali kar 80 odstotkov vseh objav. Po našem mnenju so s prirejanjem rezultatov tudi kršili 211. člen kazenskega zakonika, ki med drugim navaja: ”Kdor, zato da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih okoliščin v zmoto ali ga pusti v zmoti in ga s tem zapelje, da ta v škodo svojega ali tujega premoženja kaj stori ali opusti, se kaznuje z zaporom do treh let”. Poleg suma na goljufijo pa je tudi samo obnašanje in prikazano ‘pisarjenje’, ki sicer ni kaznivo, zelo nespodobno in skrajno neprimerno.

Same vpletenosti ponudnika nagrade ne vemo, zato je ne moremo komentirati, je pa vpleten(domnevno) administrator instagram profila divjaki_official.

Podatke o domnevnem upravitelju instagram profila, smo pridobili preko Google.com kateri so javno dostopni na spletu.



POSODOBLJENO ob 21:06

Le nekaj ur po objavi članka, je svoje mnenje končno podal tudi omenjeni administrator skupine divjaki_official. Čeprav smo mu dali priložnost, da predstavi še svojo plat zgodbe že nekaj ur pred objavo članka, je sodelovanje zavrnil, a se je le nekaj minut po 20 uri očitno premislil. V uredništvo smo namreč dobili spodnji komentar, ki ga objavljamo v celoti in tako pokažemo še ‘drugo plat medalje’ (objavljamo necenzurirano in nelektorirano):

Pozdravljen G. Dejan.

Do 21:00 ti dajem caš da zbrišeš članek v zvezi z mojo skupino in mojim imenom, v nasprotnem primeru bom primoran podati kazensko ovadbo zoper tebe, tvoje skupine in vseh drugi vpletenih v to zadevo. Mislim da se to ne splača za 5minut slave.

Lp Tine Muth

Torej zanikate, da se je to zgodilo? Zanikate pogovor, nagradno igro in da ste bili vi oseba katera si je pisala z oskodovanko? Pred samo objavo clanka ste dobili moznost podat izjavo, pa ste odgovorili kakor ste. Ali zelite sedaj podati izjavo, katero bomo objavili kot vas uraden odgovor?

Zgodba je bila taka da nismo vedli da je sodelujoca mladoletna, plan dogodka je bil pa tak da se nagrajenca pobere se odleple na dirkalisce, se gre na kosilo in domov in pa seveda da je nagarena samo ena osebna in ne se v tem primeru njen fant, prijatelji in tako dalje…imam tudi sceenshote pogovorov ko ji ni bilo cisto nic ne prinetno klepetat…zato sem ti dobronamerno napisal da zadevo zbrises, in se opravicis ker je zadeva sla predalec in bom res primoran urgirat po uradni poti.

Lp Tine Muth

Kje so pa bila pravila nagradne igre objavljena in kaj je vsebina nagrade? To je osnovna stvar, ki jo mora organizator nagradne igre objavit. Kolikšna je vrednost nagrade zaradi odvedbe DDV? Zakaj v samem pogovoru niste najprej preverili starost nagrajenke, ampak ste se spustili v pogovor, kateri se nam zdi nam in večini skrajno neokusen?

Bos se javil na telefon da se pogovoriva ali bom res primoran na policijo?

Imate moznost pisno podat izjavo, katero bomo objavili. Zelite se kaj dodati zgornji izjavi preden objavimo vas odgovor?

V vsakem primeru bom podal obadbo ker ste brez dovoljenja podali moje osebne podatke in blatite moje ime in priimek.



Z naše strani lahko dodamo le, da so vsi uporabljeni podatki javno dostopni, kar je lepo razvidno tudi iz posnetkov zaslonov v fotogaleriji, poleg tega pa smo pridobili uradno izjavo in dovoljenje omenjene GL, ter njenih staršev, saj je le ta še mladoletna.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code