Smešno velika "pilotska očala" predstavljajo nekaj, kar bi nam vožnjo v prihodnosti lahko občutno olajšalo. Z alternativo Google Glass-u lahko pogledamo osebna sporočila, imamo rentgenski pogled skozi vozilo in upravljamo navigacijo.

MINI je razkril, da bo na shanghaiskem avtomobilskem salonu od 20.-29.4. nastopil s pionirskimi inovacijami. “MINI Augmented Vision daje vpogled v inteligentno povezavo med MINI avtobilom in očali, v katere je vnešena pomembna vsebina,” pojasnjuje dr Jörg Preißinger, vodja projekta MINI Augmented Vision. “V sodelovanju z več Qualcomm podjetji smo ustvarili med seboj povezana sistema in obogateno resničnost z očali z značilnim MINI pridihom, ki korenito spremeni uporabo tako v, kot tudi izven vozila. Ta prototip s svojo unikatnostjo, interaktivnimi funkcijami uspe združiti razširjeno resničnost z življenskim slogom uporabnikov blagovne znamke.”


Z uporabo tehnologije gledanja skozi leče, AR očala prikazujejo pomembne informacije v voznikovem neposrednem vidnem polju, vendar brez prikrivanja drugih udeležencev v cestnem prometu, s čimer sta povečana varnost in udobje pri vožnji.

Z MINI Augmented Vision lahko že sedaj počnemo mnogo zanimivih stvari. V navigacijo lahko vnašamo cilje že pred prihodom v vozilo, pogledamo lahko vse informacije, ki bi bile sicer na “Head-up displayu”, komuniciramo z drugimi uporabniki, najdemo prosta parkirna mesta in še in še. Verjetno najbolj privlačnen je rentgenski vid, s katerim mrtvi koti ne obstajajo več, prav tako lahko očala uporabljamo namesto parkirnih senzorjev in kamer.

Vseeno takšna nenavadna očala niso vsakomur po okusu, če pa pogledamo uspeh (oziroma neuspeh) Google Glass očal, lahko le držimo pesti, da bo pri MINI uporabnikih takšna tehnologija sprejeta bolje.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code