Petvratna električna kombilimuzina je svoje trenutne oblikovne upodobitve prejela od že obstoječih modelov oddelka BMW i; BMW i3 in BMW i8. Novinka se bo imenovala BMW i5.

Že nekaj časa je znano, da BMW trdo dela na širitvi svoje BMW i palete v katero bo dodal tretjega družinskega člana. Precej velika verjetnost je torej, da bo imel novi BMW i5 kar nekaj skupnih točk z upodobitvijo na fotografiji. Že pred časom so bile namreč objavljene računalniške fotografije BMW i5, ki nakazujejo le okvirno obliko vozila. Na to osnovo je bila dodana barva in ozadje in dobili smo boljšo predstavo kako bo izgledal novi član družine i.

bmw-i5-skica (1)

 

Glede na to, da so patentne fotografije prikazale vozilo s stranskimi ogledali lahko sklepamo, da gre za proizvodni avtomobil in ne koncept, ki bi uporabljal kamere namesto vzvratnih ogledal. Iz črno-belih fotografij je mogoče razbrati tudi “lebdečo streho” in odsotnost stebrička B, ki se skriva v okviru sprednjih in zadnjih vrat, kot so to storili pri BMW i3. Velika razlika v primerjavi z omenjenim malčkom so vsekakor občutno večja zadnja vrata, kar omogoča veliko lažje vstopanje in izstopanje iz vozila.

A kar se tiče oblikovanja smo prepričani, da slednje ne bo všeč vsem. Gre za futuristično poseben pristop, ki bo marsikaterega kupca odvrnil od nakupa.

bmw-i5-render (5)

Zaenkrat še ni povsem znano za kakšen pogonski sklop bo šlo pri BMW i5; bo slednji opremljen le z električnim ali tudi hibridnim pogonskim sklopom? Bo povzel lastnosti modela i3 in i8? Glede na videne patentne fotografije bi lahko ugibali, da bo avtomobil izključno električen, saj ima le en pokrovček za polnjenje vozila.

Poleg BMW i8 podjetje načrtuje tudi avtonomna električna vozila pod imenom “iNext”. Ti člani se bo pridružil leta 2021. Že letos pa nas čaka tudi prenova hibridnega BMW i8, ki bo deležen večje moči in bolj svežih linij.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code