BMW DTM ekipe so si na šestem krogu sezone na Red Bull Ringu (Avstrija), privozile prve štiri pozicije, prvič od vrnitve bavarskih vozil na DTM dirke leta 2012.

Marco Wittmann (Nemčija) je za volanom Ice-Watch BMW M4 DTM osvojil svojo tretjo zmago sezone na 4,326 kilometrski progi v Spielbergu (AT). Z najnovejšo zmago je tako le še povečal prednost v skupnem seštevku Drivers Championship.

Augusto Farfus (BR) s svojim Castrol EDGE BMW M4 DTM in Timo Glock (DE) s DEUTSCHE POST BMW M4 DTM sta dirko po 47 krogih končala na drugem in tretjem mestu in se na podiumu pridružila Marcu Wittmannu. Martin Tomczyk (DE), ki je končal na sicer nehvaležnem četrtem mestu, je v BMW M Performance Parts M4 DTM postal del štirikratnega uspeha za BMW. To je tudi njegov najboljši nastop zadnjih dveh let.

Nazadnje, ko so vozniki BMW okupirali vsa štiri prva mesta na koncu DTM dirke, je bilo leta 1992 na Hockenheimringu (Nemčija). Takrat so za BMW vozili Roberto Ravaglia (IT), Johnny Cecotto (VE), Joaschim Winkelhock (DE), Franz Engstler (DE) in Emanuele Pirro (IT).

V Spielbergu je BMW dobil skupaj 71 točk, kar je več, kot na katerikoli dirki, od vrnitve v DTM leta 2012.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code