Na letošnjem salonu SEMA smo bili deležni zelo zanimivih in precej različnih športnih BMW vozil. Prav zato se nam zdi smiselna tudi slednja; BMW serije 7 z M Performance in Individual nadgradnjami.

SEMA je letos postregla s samimi zanimivostmi, in sicer smo lahko videli novi M5 z M Performance deli, prav posebno izdajo BMW M3 za ameriški trg in 440i Gran Coupe z M Performance deli.

Zunanji izgled da takoj vedeti, da to ni povsem običajna serija 7, pač pa zelo športno napadalna poslovna limuzina s pravim atletskim pridihom in elegantnimi dodatki. Hibridni BMW 740e tako po posegu premore črne ledvičke na sprednji maski, ki se skladajo z že znanim sprednjim ter zadnjim M športnim odbijačem. T.i. “hokejske palice” na boku vozila so sedaj v bleščeče črnem odtenku, dodani so M Performance stranski pragovi, na prtljažnih vratih je nameščen majhen spojler v barvi vozila, vzvratna ogledala pa so odeta v ogljikova vlakna. Za popoln poslovno-atletski izgled poskrbijo velika platišča z modrimi zavornimi čeljustmi pod njimi, ki so kot češnja na vrhu torte.

bmw-740e-m-performance-sema (14)

V potniški kabini pa je prišel na vrsto program BMW Individual, ki je zagotovil usnje v izzivalnem rdečem odtenku Fiona Red ter črne okrasne letve v Piano Black. Potrebno je poudariti, da rdeče usnje ni uporabljeno zgolj na sedežih, temveč tudi na vratih vozila in na spodnjem delu armaturne plošče. Brez oklevanja lahko rečemo, da se je BMW pri tej transformaciji zares potrudil in pričaral ravno pravšno nadgradnjo hibridnega 740e. Avtomobilu verjetno ne manjka dodatne opreme in zato njegova cena sega visoko v nebo, saj krepko preseže osnovno ceno, ki v Sloveniji znaša 102.750 evrov. Kakšna je cena te vizualne nadgradnje pa zaenkrat še ni znano.

Z ta denar dobite precej poskočen posloven avtomobil z napredno tehnologijo. Hibridni pogonski sklop uspe razviti 326 konjskih moči in stotico doseže v 5,3 sekunde.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code