BMW nam že dolgo obljublja plug-in hibridni BMW X5, ki je bil kot koncept predstavljen že več kot leto nazaj.

S časom je podjetje razkrivalo manjše podrobnosti in lansko leto celo povabilo nekaj novinarjev na prvo predstavitev. Uradno termin premiere vozila še ni znan, ker pa naj bi se proizvodnja začela z letošnjim aprilom lahko posledično sklepamo, da bo svoj prvi nastop kot končna izvedba modela doživel na ženevskem avtomobilskem salonu marca letos.

BMW X5 Plugin eDrive 1

Zakaj se imenuje xDrive40e? Uporabljal bo 2,0-litrski štirivaljnik in električni motor, od tukaj pa tudi številke 4 in 0. Skupaj pa bosta proizvedla okoli 330-340 konjskih moči in 600 Nm navora. Baterije bodo shranjene v prtljažnem prostoru in bodo dovoljevale približno 30 kilometrov vožnje izključno na električni pogon. Morda se vam to ne zdi veliko, vendar je pri tem treba upoštevati ogromno maso vozila. Najvišja hitrost na električni pogon pa bo znašala 120 km/h.

BMW X5 Plugin eDrive 5

Pri skupnem delovanju obeh motorjev bo X5 do stotice potreboval nekaj manj kot sedem sekund, uporabljal bo tudi 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki bo pripomogel k nižji porabi goriva: okoli 3 l/100 km.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code