Med njima je več razlik, kot jih je mogoče opaziti na prvi pogled. A še vedno sta oba vrhunska avtomobila iz vrst najmočnejše črke na svetu - BMW M družine.

Že znani novozelandski YouTube posebnež se je tokrat odločil svoj M4 primerjati z močnejšim in večjim bratom F10 M5. Vzdevek “posebnež”, ki smo mu ga nadeli, si je Nick prislužil z nekoliko bolj nenavadnimi testi svojega Sakhir Orange M4. V preteklosti je pred kamero opisal izkušnje po 6 mesecih lastništva, se na snegu spopadel s Toyotinim pickupom in Subarujem WRX STi ter primerjal svojo originalno različico ognjene puščice s soimenjakom na steroidih.

bmw_m4_stock_vs_tuned

V tokratnem testu je poleg razlike v velikosti očitna razlika v številu vrat. M5 je namreč 5 vratna limuzina, medtem ko je M4 kupé, kar se pozna na teži. Tehtnica se pri M5 ustavi šele pri 1945 kilogramih, pri M4 že pri 1572 kilogramih.

Seveda pa se bistvo skriva pod pokrovom motorja. M5 poganja 4,4-litrski osemvaljnik z 560 konjskimi močmi in 680 Nm navora. Do stotice tako velika limuzina potrebuje 4,3 sekunde.

m5_vs_m4_02

M4 pod motornim pokrovom za razliko od osemvaljnega brata skriva le 6 valjev. Manjša je tudi izhodna moč, ki znaša 431 “konjičev” in 550 Nm navora. Tako M4 do stotice prihrumi v 4,1 sekunde. Sicer pa oba mogotca uporabljata odličen 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik DCT.

[sam id=”13″ codes=”true”]

V spodnjem videu si oglejte, kako se vozili znajdeta drug ob drugem. Bo zmagala moč ali lahkotnost?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code