Za nepozorne si Alfa Romeo 4C Spider in BMW M2 med seboj nista niti malo podobna.

Prvi je nizek dvosedežni športnik, ki ima šasijo izdelano iz ogljikovih vlaken, ne uporablja servo volana, poganja pa ga 1,75-litrski s turbino podprti štirivaljnik. Drugi, ki na nosu nosi bavarski propeler pa ima prostora za kar štiri potnike, pod pokrovom ima nameščen turbo šestvaljni motor, je precej težji, ponuja pa tudi večje udobje in luksuz, ki ga italijanski kolega ni deležen (seveda z namenom zmanjševanja teže in drugačne naravnanosti vozila).

bmw-m2-vs-alfa-4c-spider

A kljub navidezni različnosti imata nekaj skupnih lastnosti. Njuna cena se giblje v približno enakih zneskih, po besedah njunih podjetij pa obe vozili veljata za najbolj vznemerljivi vozili na trgu. Prav zaradi slednjega je CNET Roadshow izvedel neposredno primerjavo tekmecev z željo ugotoviti kateri je resnično boljši; Alfa Romeo 4c Spider ali BMW M2.

Seveda je že na daleč razvidno kateri izmed dveh je bolj praktičen in primeren za vsakdanjo uporabo. BMW M2, seveda! Prav tako ni težko uganiti kateri ponuja najbolj surovo in neokrnjeno vozniško izkušnjo. 4c Spider, seveda!

Še vedno pa se poraja vprašanje kateri je boljši. Do odgovora boste prišli ob ogledu spodnjega videa. Uživajte ob ogledu!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code