Velikanska SUV vozila v športni različici ... še nekaj let nazaj bi se lahko vprašali, kakšna je zmogljivost teh velikih, težkih in štorastih "traktorjev"? Naj odgovorimo na kratko: Nepredstavljivo odlična!

Večina ljudi je ob pogledu na tako velike, športne terence mnenja, da so neudobni in svetlobna leta od pravih športnih avtomobilov. Če je še nedavno bilo to res, temu v zadnjem času ni več tako. Udobnost takšnih vozil je prišla do točke, ko se lahko primerja z luksuznimi limuzinami, da o zmogljivosti sploh ne govorimo.

bmw_x6m_vsmercedes_amg_gle63s_04

BMW X6M:

To veliko pošast poganja 575 “konjski”, 4,4-litrski TwinTurbo osemvaljnik s 750 Nm navora. Motor je povezan z 8-stopenjskim M menjalnikom, ki s pomočjo sistema xDrive z neverjetno močjo oskrbuje vsa štiri kolesa. Zadostna moč, prenesena na široke pnevmatike, mu kljub 2340 kilogramom omogoča pospešek do stotice v 4,2 sekunde, kar ga uvršča med najhitrejše BMW-je na trgu; je namreč le 0,1 sekunde počasnejši od legendarnega BMW M3!

svetovna-premiera-x6-m (16)

 Mercedes AMG GLE63 S:

Še nekoliko večji Mercedes, ki je na prvi pogled prava kopija uspešnega X6M, pod pokrovom nosi 5,5-litrski AMG V8, ki proizvede 585 konjskih moči in 760 Nm navora. Tudi ta prenaša moč motorja na vsa štiri kolesa preko sistema 4Matic in 7-stopenjskega samodejnega menjalnika. Njegova teža je 2430 kg in naj bi po uradnih podatkih zaradi 10 konjskih moči in Nm navora več kot X6M 100 km/h dosegel v istem času kot njegov rival – 4,2 sekunde.

bmw_x6m_vsmercedes_amg_gle63s_03

Po podatkih in po izgledu sta si BMW in Mercedes zelo podobna. Res je, da je GLE nekoliko višji, širši in težji od tekmeca, kar mu kljub večji moči dela preglavice, vendar se lahko X6M pohvali tudi z boljšo dinamiko, izvrstno lego in hitrejšo vožnjo na cesti, dirkališču in drag race-u.

bmw_x6m_vsmercedes_amg_gle63s_01

Mimogrede…v slednjem je hitrejši celo od Camara Z/28!

Vabljeni k ogledu videa.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code