Slabe tri tedne je minilo, odkar je bila uradno predstavljena prenovljena serija 3. Sedaj nam je BMW pripravil uradni predstavitveni film, ki prikazuje, kaj vse združuje prenovljeni, med kupci najbolj zaželen bavarski model.

Prenovljena serija 3 je s seboj prinesla zgolj minimalistične vizualne spremembe, so pa zato slednje bolj opazne pod pokrovom motorja in v bolj napredni tehnologiji.

The new BMW 3 Series Touring. Modell Lurxury Line  (1)

Na voljo so štiri bencinske enote in sedem dizelskih, ki razvijejo od 116 do 326 konjskih moči. Pogonske enote je mogoče povezati s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic. Novi BMW serije 3 pa je seveda v ponudbi tudi s štirikolesnim pogonom xDrive.


Kot vstopna motorna različica je v seriji 3 prvič na voljo novi bencinski trivaljnik s 136 konjskimi močmi. Svojo krstno svetovno predstavitev pa proslavljata štirivaljnik v BMW 330i z 252KM in šestvaljnik v BMW 340i s 326KM. Kljub vrhunski moči pa dodatne izboljšave niso obšle učinkovitosti motorjev; poraba goriva in vrednosti emisij CO2 so zmanjšane tudi do 11 odstotkov. Novi 320d EfficientDynamics Limuzina razvije 163 konjskih moči, obenem pa so njegove emisije CO2 precej nizke: le 99 g/km.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code