Letošnji septembrski avtomobilski salon v Frankfurtu, bo služil kot oder za razkritje prenovljenega i3, ki bo dobil tudi športnejšo različico.

Prenovljeni model bo prejel vrsto majhnih lepotnih dodelav, ki ga bodo pomagale razlikovati od štiri leta starega predhodnika. Te vključujejo drugačen sprednji odbijač z novimi, ožjimi meglenkami, drugačnimi LED žarometi in še veliko ostalih malenkosti. Presenečenje je to, da pri občajni različici pogonski sklop ostaja enak, ravno tako kot tudi baterija. Ta ostaja 94Ah kar pomeni, da se doseg ne bo spremenil, možno pa je, da BMW načrtuje povečanje kapacitete sredi življenjskega cikla, tako kot je to storil s trenutno generacijo.

BMW-i3-facelift (3)

Športnejša različica imenovana i3S, naj bi ponujala od 10 do 15 konjskih moči več od standardnih 170, to pa naj bi še dodatno zmanjšalo že tako impresiven čas 7,3 sekunde, kolikor potrebuje sedanja generacija za pospešitev od 0 do 100 kilometrov na uro. Pri BMWju so ravno tako poskrbeli, da športnejša različica ne bo ostala le pri majhnem povečanju moči. Tako bo i3S dobil še vrsto sprememb na šasiji, 40mm širši kolotek ter 10mm nižjo lego od standardnega modela, za zagotavljanje večje stabilnosti in ‘športnejše lege’ med vožnjo skozi zavoje, obenem pa naj bi bile za nekaj milimetrov večje tudi pnevmatike za bolj mišičast izgled.

V notranjosti, bo i3 dobil možnost novih kombinacij materialov in barv ter novi izboljšani iDrive sistem, ki bo vseboval vse izboljšave in novitete, kot smo jih že videli v novi generaciji serije 5 in ostalih modelih. Potrdili so tudi, da bo imel i3 na novo programiran sistem za nadzor stabilnosti vozila, ki bo nudil več oprijema v mokrih, spolzkih pogojih.

Proizvodnja novega i3 Sport, se bo začela že novembra letos, v prodajne salone pa naj bi prišel v začetku prihodnjega leta.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code