BMW se pripravlja na predstavitev nekoliko spremenjenega 2002 Hommage na prihajajočem dogodku Concourse d’Elegance v Pebble Beach.

V začetku letošnjega leta je BMW javnosti prvič pokazal novi Hommage Concept in prav ta zadnji vsekakor spada med najpomembnejše kar jih je bavarska znamka kdaj naredila. To je BMW 2002 Hommage. Originalni BMW 2002 je vsekakor en najpomembnejših avtomobilov v 100-letni zgodovini modro-belega propelerja in marsikdo bi si upal trditi, da je 2002 celo najpomembnejši BMW model vseh časov. 2002 je namreč znamko BMW uvedel v svet športnih limuzin in ji tako utrl uspešno pot v prihodnost.

bmw-2002-hommage (9)

2002 Hommage je bil predstavljen v novem barvnem odtenku – Space Race Metal – ki vključuje matirano in nematirano svetlo modro kovinsko barvo. Matiran bo zgornji del avtomobila s streho, pokrovom motorja in prtljažnimi vrati, saj se zgleduje po starih dirkalnikih, ki so z matirano barvo preprečevali pretirano odbijanje sonca in posledično bleščanje vozniku v oči.

Spodnji del avtomobila bo prejel bleščeč moder odtenek, ki se čudovito ujema z zgornjim matiranim predelom. Oba, zgornji matiran in spodnji nematiran del avtomobila spreminjata barvni odtenek glede na svetlobo in sicer od svetlo modre pa vse do sive.

bmw-2002-hommage (14)

2002 Hommage ne bo prejel bele barve, ki velja za originalno barvo modela 2002. Seveda pa Space Race Metal bolj popestri avtomobil in poskrbi za njegovo očarljivost.

Sedaj se je BMW resno začel pripravljati na predstavitev popravljenega 2002 Hommage na prihajajočem dogodku Concourse d’Elegance in Pebble Beach. Viri zagotavljajo, da bo avtomobil deležen novega barvnega odtenka in nekaj manjših sprememb, kar ga bo ločevalo od prvega predstavljenega 2002 Hommage. Podobno je BMW lani predstavil 3.0 CSL Hommage, ki je bil javnosti predstavljen na Villa d’Este v Neon Green barvnem odtenku, pozneje pa v novem odtenku in z nekaj spremembami še na Pebble Beach.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code