Blizu Düsseldorfa je naprodaj izjemni stroj, ki bi ga v svoji garaži želel marsikateri BMW navdušenec... seveda pa je tudi cena temu primerna. Bi odšteli četrt milijona za 43 let star avto?

Silver Metallic BMW 3.0 CSL je iz proizvodnega traku zapeljal decembra 1972, leta 1984 pa je bil uvožen v Avstrijo k drugemu lastniku. Model ni ostal originalen, nekaj sprememb je bilo storjenih na motorju, zavorah in vzmetenju. Posebnost CSL-a je 6-valjni M88 motor, ki je bil uporabljen tudi za legendo vseh legend: BMW M1. Uporablja 5-stopenjski športni menjalnik, Alpinino podvozje in zavorni sistem, notranjost pa nas preseneti z Recaro sedeži.

csl-naprodaj (6)

Kar nekaj let je sedel v garaži, potem pa je v začetku letošnjega leta prejel še nekaj restavriranja, vendar še zmeraj potrebuje kar precej ljubezni, da bo izgledal brezhibno. Rjaveči deli karoserije, nenavadni vzorec oblazinjenja v potniški kabini in zanemarjena motorna enota nas ne prepričajo, da bi za takšno stanje odšteli 250 tisočakov…

csl-naprodaj (14)

CSL (Coupe Sport Leichtbau) “L” v oznaki pomeni, Leicht (lahko grajen), za razliko od drugih BMW označb, kjer je to pomenilo Lang (podaljšan). Lahkotnost je bila dosežena z uporabo tanjšega jekla, odstranitvijo lepotnih dodatkov in zvočne izolacije; vrata, pokrov motorja in prtljažnika pa so iz aluminijeve zlitine. Nekaj so na teži prihranili tudi z uporabo pleksi stranskih oken. Če želite v svoji garaži takšno klasiko, si lahko ogledate oglas za srebrni “Batmobile, ki že čaka novega lastnika.

 

Vir: Autoscout24

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code