Še ne veste, kaj bi počeli med vikendom? Odpravite se v Portorož, kjer vas bodo pričakala najbolj znamenita BMW vozila, motorna kolesa in zanimivo dogajanje.

Včeraj se je v Portorožu začel dogodek leta. Začelo se je namreč srečanje vseh ljubiteljev bavarskega proizvajalca, tako na dveh kot na štirih kolesih (BCE Meeting 2018). Od včeraj, 31. maja, pa vse do 3. junija, bodo v marini Portoroža, ki jo vsi radi imenujejo ”Port of roses” ali ”pristanišče vrtnic” prevladovala vsa vozila omenjenega proizvajalca. Zbrali se bodo BMW klubi iz vse Evrope, vsem pa bodo na voljo testne vožnje najnovejših BMW vozil in motociklov, vsi udeležnci pa bodo priča tudi kaskaderskim nastopom, ogledali si bodo lahko razstavo starodobnikov Concours d’Elegance ter uživali v panoramskih vožnjah po Sloveniji.

Včeraj na prvem dnevu dogodka je bila po prihodu prvih udeležnecev in prijavi na sporedu vznemirljiva panoramska vožnja. Na razstavnem prostoru si je bilo moč pobliže ogledati izdelke svetovno znanega podjetja izpušnih sistemov Akrapovič. Tako smo lahko videli BMW M5 z vgrajenim zmogljivim izpušnim sistemom Akrapovič in nekaj motociklov.

Panoramska vožnja se je začela v Portorožu, kjer so se zbrali vsi navdušenci znamke, nato pa je inštruktor na kratko razložil potek panoramske vožnje in že vnpaprej povedal, da bomo zagotovo uživali.

To pa zato, ker prav vsa vozila omenjenega proizvajalca ponujajo prvovrstne užitke v vožnji, celotna panoramska vožnja pa je potekala po relativno zavitih lokalnih cestah. Prva destinacija je bila Lipica, ki kar žari od vse konjeniške tradicije. Na tej lokaciji smo se ustavili in se v miru sprehodili po poteh posestva. Kmalu zatem smo se odpravili še do Predjamskega gradu v okolici Postojne. Gre za grad, ki živi visoko v steni in je v Guinnessovo knjigo rekordov vpisan kot največji jamski grad na svetu. Vsi udeleženci so bili presenečni nad njegovo mogočnostjo, ampak po kratkem postanku je sledilo še kosilo v Avio Pubu, kjer so nam postregli z odličnim domačim golažem in izvrstno limonado. Vsi udeleženci so bili nad panoramsko vožnjo navdušeni, saj so v dokaj hitrem času videli kar nekaj lepot Slovenije.

Program bo pester še vse do nedelje. Vse udeležence danes ponovno čaka panoramska vožnja, ki pa bo daljša. Potekala bo prav tako iz Portoroža, iz kjer se bodo vsi udeležnci odpravili proti Bovcu, Vršiču, Kranjski Gori, Ljubljani, konec pa bo seveda v Portorožu. Po panoramski vožnji pa vse udeležence čaka še voden ogled tovarne Akrapovič! Ves čas bodo za testiranje na voljo najnovejša BMW vozila, po želji pa se boste lahko tudi zapeljali z ladjico. Sledila bo še večerja, na meniju pa bodo specialitete iz žara.

V soboto bo dogajanje najbolj zanimivo, pa tudi obiskovalcev naj bi bilo po napovedih največ.

Najprej bo na vrsti panoramska vožnja do Ljubljane in nazaj, ves čas bodo za testne vožnje na voljo najnovejša BMW vozila, na ogled pa bodo v sklopu razstave Concours d’Elegance postavljeni BMW starodobniki. Spremljevalni program bo zagotavljal atraktivni kaskaderski nastop in pa Drift Show z Lukatom Markom Grošljem. Tudi v soboto bodo na voljo vožnje z ladjico, celotna prireditev pa se bo v soboto končala z gurmansko gala večerjo, saj so v nedeljo na sporedu odjave in zaključek dogodka.

Če si torej želite kratkega odiha in uživati ob morju v družbi BMW vozil, se nam pridružite na dogodku, kjer boste prav zagotovo uživali!

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code