Mnogi ljubitelji Bavarcev so s prihodom modela M2 na trg ponovno obudili in vzljubili majhne, agilne, zmogljive in zadaj gnane evropske kupeje. Hitro pa se že bliža prihod našpičenega M2 CS, ki bo številčno zelo omejen, cenovno "nadgrajen", a v osrčju še boljši. Je to mogoče?

Na cestah se že nekaj časa pojavljajo različni prototipi malega športnika BMW M2 CS in s tem lahko predvidevamo, da bo BMW v najkrajšem možnem času na trgu res ponudil še bolj zmogljivo in ekstremno različico modela. Do uradne predstavitve bomo nestrpno čakali kaj bodo v Münchnu predstavili vrli inženirji. A do tega trenutka si lahko ogledate lepe primerke končnega zunanjega izgleda vozila.

Umetnino je izdelal eden vodilnih na forumu Bimmerpost, ki se na strani imenuje Paul Bracq. Ustvarjena umetnina je mešanica pravega M2 in BMW Vision Gran Turismo koncepta. Aerodinamični paket dodatkov je veliko bolj agresiven kot standardni pri M2, streha in ogledala so odeta v ogljikova vlakna, nadgrajen je zavorni sistem, na pokrovu motorja je narejena izboklina za bolj napadalen izgled, ledvičke pa so obarvane v tipičnih M barvah.

bmw-m2-cs-render (1)

Določeni viri navajajo, da bo M2 CS najverjetneje opustil vrstni šestvaljni 3,0-litrski motor z eno turbino, nadomestil pa naj bi ga močnejši 3,0-litrski vrstni šestvaljnik z dvema turbinama iz modelov M3 in M4 (moč naj bi se vrtela okrog 400 konjskih moči). Če k temu dodamo zmanjšano težo, trše podvozje, večje zavore in druge priboljšek, ki ji s seboj prinaša oznaka Club Sport pa bo vozilo že blizu popolnosti.

O prihajajočem BMW M2 CS pa je na voljo še nekaj zanimivih informacij. Začetna cena malega dirkalnika naj bi se po ugibanjih vrtela okrog 100 evrskih tisočakov. Naprodaj bo od marca 2018, kupcem pa bo na razpolago le 250 primerkov. Nič čudnega ni torej, da se štirje slovenski kupci že pred uradnim razkritjem potegujejo za nakup enega izmed redkih avtomobilov, a srečni “dobitnik” bo le en, saj se bo s tem zapolnila kvota vozila za slovenski trg. Se bi zanj potegovali tudi vi? Morda je še čas, da si rezervirate enega izmed maloštevilčnih malih dirkačev.

Žal bomo morali še nekoliko počakati za uradne podatke, a spodnje upodobitve so izredno obetavne!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code