Masakuni Hosobuchi, lastnik vseh BMW M modelov, ki so bili kadarkoli proizvedeni in predsednik japonskega BMW Club-a, je v BMW Welt prejel BMW M1 PROCAR, ki so ga obnovili pri BMW Classic.

Hosobuchi ima trenutno v svoji garaži vsak BMW M model in njegova najnovejša pridobitev je, zakaj pa ne, prenovljen BMW M1 Procar “Yes to the Nürburgring” edition. Oblikovan je na osnovi njegovih idej; športno vozilo je namreč porisano z določenimi predeli znane dirkalne steze, vozilo pa je popolnoma restavrirano po zaslugi BMW Group Classic.

Hosobutchi-m1-bmw-welt (3)

“BMW-ji so moja ljubezen in Procar definitivno dobi posebno mesto v moji zbirki,” komentira Hosobushi. “Zame je bil to vedno pomemben avtomobil, izjemno je videti stari dirkalnik ponovno v vsej svoji veličini. In kdo drug bi to boljše storil, kot proizvajalec sam. Daje mi tudi veliko veselja, da lahko sprejmem vozilo v BMW Welt, med vsemi najnovejšimi modeli.”

Hosobutchi-m1-bmw-welt (4)

M1 je bil proizveden pri bavarskem podjetju med leti 1978 in 1981, uporablja 3,5-litrski šestvaljni bencinski motor in proizvede 277 konjskih moči, njegova najvišja hitrost pa je omejena na 260 km/h. Dirkalne verzije s turbopolnilniki so bile zmožne proizvesti tudi do okoli 860 konjskih moči, več o M1 si lahko preberete TUKAJ.

Hosobutchi-m1-bmw-welt (2)

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code