Zdi se, da so premožni ljudje in (pre)dragi športni avtomobili kot ustvarjeni drug za drugega. Tokratni razplet zgodbe pa je nekoliko drugačen ...

Nedavna vest o visoko profitni prodaji legendarnega McLarna F1, ki ga je naprodaj postavil znani angleški komik Rowan Atkinson, je lahko za mnoge ljubitelje hitrih avtomobilov pomenila upanje na novo priložnost, da igralec spet kupi avtomobil z velikim motorjem, ki dosega vrtoglave hitrosti in skozi izpušne cevi zaigra simfonijo, ob kateri navdušenci obnemijo. No, g. Atkinson se je odločil za ravno nasprotno. Izbral je namreč majhno, povsem neslišno vozilo (kar je lahko včasih tudi problem) z majhnim »netipičnim« motorjem in najvišjo hitrostjo 150 km/h, BMW i3 – vozilo, ki je prepričalo celo James Maya, vsem dobro znanega člana voditeljske trojice serije Top Gear.

bmw-i-novinarska-konferenca (19)

Dokaj nepričakovana poteza gospoda, katerega premoženje je ocenjeno na približno 100 milijonov evrov. A vendar je bil v britanski prestolnici opažen v svojem povsem novem BMW i3 v Arravani sivi barvi. Igralec bo na račun i3 tako letno prihranil kar nekaj funtov, saj je slednji v primerjavi z F1 bolj ekonomičen, hkrati pa je njegovo vzdrževanje veliko cenejše.

mclaren_f1

Zavarovanje superšportnika naj bi ga letno stalo okrog 85.000 €, medtem ko bo pri varčnem malčku odštel zgolj nekaj tisočakov. Prav tako je opazna razlika pri porabi goriva. McLaren je povprečno porabil okrog 23 litrov na 100 prevoženih kilometrov, mali i3 pa lahko s povsem napolnjeno baterijo prevozi približno 130 kilometrov. Poleg tega je zaradi svojega ekološkega delovanja oproščen dnevnega prispevka v višini 16 € za vožnjo skozi mestno središče Londona tekom celotnega dneva.

bmw-i-novinarska-konferenca (20)

i3 združuje napredne lahke materiale, inovativno tehnologijo in izjemen 170-konjski električni motor.  V Sloveniji je osnovni model naprodaj za dobrih 36.000 €. Zakaj se je g. Atkinson odločil za tako drastično spremembo? Je v svojih 60-ih že »prerasel« krizo srednjih let?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code