Tako v notranjosti kot tudi navzven se je BMW serija 8 v alpinini različici močno spremenila.

Alpina je včeraj prvič predstavila nov model B8 Gran Coupe, ki temelji na bavarski seriji 8. Zdi se, da z elegantnimi dizajnerskimi spremembami, a podobno močjo kot visokozmogljivi modeli M8, združuje številne najboljše lastnosti različic serij 8 v en privlačen ter lepo zavit paket.

Klasičen videz Alpine vključuje 21-palčna platišča, skupaj z različnimi dodelavami sprednje in zadnje maske. Med te štejemo večje reže za dovod zraka spredaj ter difuzor in spojler zadaj. B8 je na voljo tudi v ekskluzivnih barvnih odtenkih, vključno z zeleno in modro barvo, ki nista na voljo pri standardnih modelih. V notranjosti ima posebne usnjene obloge in številne logotipe Alpine, razpršene po celotni kabini.

Pod pokrovom motorja je še vedno različica 4,4-litrskega twin-turbo V8 motorja, ki jo najdemo v modelih M850i ​​in M8. V tej izvedbi doseže 612 »konjskih moči« in 800 Nm navora, kar pomeni, da je njegova zmogljivost znatno višja od 617 »konjske« M8 Competition. Alpina ima tudi drugačen izpušni sistem, ki naj bi zagotavljal bolj značilen ter prodoren zvočni podpis.

Osemstopenjski samodejni menjalnik in pogon na vsa kolesa sta pri Alpini standardna oprema. BMW trdi, da B8 doseže hitrost 100 km/h v 3,3 sekunde, največjo hitrost pa pri 323 km/h. Mislim, da je trditev nekoliko konzervativna, saj je M8 Competition stotico dosegel v samo 2,5 sekunde.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code