BMW Concept Compact Sedan. Športen, eleganten, ekskluziven. Pravi šarmer med novodobnimi modeli, ki s svojo kompaktno, a limuzinsko zasnovo skrbi za udobje potnikov in ohranja dobro ime bavarske znamke.

BMW Group je za svetovno premiero svoje najnovejše študije in izbral Auto Guangzhou 2015, enega največjih avtomobilskih sejmov na Kitajskem. Predstavljajo svojo vizijo na področju kompaktnih štirivratnih limuzin, ki poleg zadostnega prostora za voznika in sopotnike ponuja športnost, pričakovano pri BMW vozilih in eleganco, ki jo ponujajo samo večje BMW limuzine.

Ker je na Kitajskem trenutno zelo velik porast premium kompaktnih vozil BMW s svojim konceptom cilja predvsem na mlade kitajce, ki so odločni, dinamični in imajo občutek za estetiko in kvaliteto vozila. Kompaktna in okretna zunanjost BMW Concept Compact Sedana ustvarja že znano limuzinsko silhueto, ki jo vizualno podaljša dolg pokrov motorja, proti zadku bolj napeta streha pa naredi model bolj športno naravnan. Novi koncept z uporabo že znanih elementov opozarja, da prihaja iz družine BMW, hkrati pa odstira neznano. Štiri vrat se lepo vključijo v malo kompaktno limuzino in omogočajo enostavno vstopanje in izstopanje za voznika in potnike. Diskretni “soft-touch” ročaji pa poskrbijo, da se vrata odprejo že samo ob dotiku njihove kovinske površine.

Natančni in poudarjeni robovi dajo vozilu agresivnejši, atletski izgled, hkrati pa se skupaj z novo Liquid Metal Bronze barvo prilagajajo glede na svetlobo. Odtenek se namreč spreminja glede na svetlo ali temno okolje, kar dodatno vzbuja pozornost. Obrobe oken in zunanja ogledala so odeta v svetleč aluminij, s svojo ekskluzivnostjo pa pridajo svoj čar nova 20-palčna lahka, aluminijasta platišča.

BMW CONCEPT SEDAN

Novinec je ohranil tipične BMW ledvičke in prepoznavne luči, ki se po novih smernicah podjetja na sprednji maski povezujeta v celoto. Kot sprednji del, je tudi zadek primerno športno zaključen. Kromirani dodatki raztegnjeni čez celotno širino avtomobila in tipične L oblikovane luči v LED tehnologiji nas pustijo mešanih občutkov. Gre namreč za kombinacijo športno-elegantnega. Raztegnjen zadek avtomobila ne naredi samo širšega, ampak ga vizualno tudi zniža.

Pogled v notranjost nam da takoj vedeti, da sedimo v bavarcu. Vse se vrti okrog voznika, ki je v središču pozornosti. Vse linije, elementi in kontrole so usmerjene k vozniku za volanom. V voznikovem vidnem polju je tako prisoten tudi Head-up zaslon, ki projecira vse potrebne informacije za nemoteno vožnjo. Uporabljeni so materiali najvišje kakovosti. Kombinacija odličnega usnja, lesenih dodatkov in brušenega aluminija ustvarijo edinstvo  in privlačno okolje, ki ga kontrastni šivi, običajno prisotni v le prestižnejših limuzinah, še poudarijo. Za piko na i so notranje linije osvetljene v oranžni barvi, ki ponazarja značajske linije vozila ponoči.

Tehnološko je Concept Compact Sedan opremljen z iDrive sistemom, Head-up zaslonom in 8,8-palčnim osrednjim infotainment zaslonom. Skratka z najnovejšo tehnologijo, ki jo podjetje trenutno premore.

Kljub kompaktni zasnovi je na zadnjih sedežih občutek velike prostornosti. Bolj privlačno okolje naredijo ekskluzivni materiali visoke kakovosti v toplem rjavem odtenku. Zadnja klop je razdeljena v dva posamična sedeža in nudi potnikom dovolj prostora za udobno potovanje. Občutek še večje prostornosti  zagotavlja velika panoramska streha, ki se razteza vse do zadnjih sedežev in naredi notranjost vozila bolj svetlo in zračno. Da je novi koncept resnično usmerjen v udobje pa nakazuje še ločena klimatska naprava za potnike zadaj.

Lepoto in privlačnost koncepta si oglejte v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code