Po dolgem času smo končno dočakali BMW iNEXT koncept, produkcijska različica pa bo predstavljena leta 2021.

BMW Vision iNEXT Concept je bil po dolgem pričakovanju končno predstavljen in sedaj nam omogoča, da lahko končno vidimo, kakšna bo prihodnost BMW električnih vozil. ”iNEXT projekt nam bo omogočil osnovo za vsa nadaljna vozila električne podznamke”, je dodal Harald Kruger. Bavarska znamka je vse od sedemdestih svojo pot začela kot izrazito vozniško usmerjena, ampak sedaj, ko se vse tako spreminja, se mora znamka hitro odzvati. S prihodnostjo v mislih smo ustvarili iNEXT koncept kot okolje, ki omogoča višjo kvaliteto mobilnega življenja, prostor, kjer vožnja ne bo naporna temveč sproščujoča. Vizija koncepta iNEXT je visoka stopnja avtonomne vožnje, obenem pa tudi možnost, da bo z vozilom upravljal človek sam. Seveda le v primeru, da bo tako želel. To nam vsekakor daje vedeti, da BMW še nekaj časa ne namerava popolnoma izključiti človeški faktor.

BMW se je pri konceptu odločil za športnega terenca, kar je povsem razumljivo glede na današnji trend. Vsekakor kakor lahko vidimo, gre brez dvoma za zanimiv zunanji dizajn. Spredaj vidimo nov pristop k oblikovanju, sprednji žarometi so vizualno integrirani v karoserijo, veliki ledvički pa se združijo na sredini. Vetrobransko steklo se nadaljuje v stekleno streho, tako kot pri Tesli Model 3. V notranjosti se slednje prevede v izjemno zračno in svetlo okolje, ki deluje sproščujoče. Kot vidimo, je povsod ogromno prostora in i3 se zdi nadvse majhen.

Koncept lahko deluje v dveh stopnjah, prvi je ”Boost”, drugi pa ”Ease”. Prvi zagotavlja največjo moč in največ užitka, drugi pa nudi sproščujočo avtonomno vožnjo. Izbira je odvisna od voznika, kakor mu ustreza. To opazimo tudi v notranjosti, kjer je prva vrsta sedežev popolnoma drugače oblikovana ko zadnja, druga vrsta oblazinjenja, barv in podobno. Povsod pa je viden prefinjen in minimalističen dizajn. Vsa tehnologija ni odvisna od ljudi, temveč deluje v ozadju, tako da ni moteča – BMW to imenuje Shy Tech.

Vsekakor gre trenutno le za koncept, BMW bo produkcijsko različico tega avtomobila predstavil šele leta 2021. Bavarska znamka pravi, da naj bi se močno zgledovali po konceptu, a to vseeno nekako dvomimo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code