MotoGP in BMW divizija M sta ravnokar predstavila novo varnostno vozilo, ki se bo pojavljalo na motociklističnih tekmovanjih. BMW M2 MotoGP Safety Car nadaljuje uspešno zgodbo BMW serije 1 M Coupe in udejstvovanje na dirkah kot BMW 1M MotoGP Safety Car.

Od leta 1999 je BMW M divizija članica mednarodne MotoGP družine. Uspešno sodelovanje z organizatorjem Dorna Sports se je skozi leta krepilo in nakazuje tudi na zelo uspešno prihodnost. Leta 2014 sta namreč Dorna Sports in BMW M Division podaljšali sodelovanje korporacij do vključno leta 2020. Varnostni avtomobili so posebej prilagojeni v BMW M tovarni, ki jih priredi do te mere, da so karseda primerni kot vodilni avtomobil na motociklističnih dirkah. Enako velja za vsa ostala vozila, ki organizacijsko sodelujejo na tekmovanju.

Novi varnostni avtomobil za MotoGP 2016 očara z zelo privlačnimi BMW Motorsport barvami in seveda nekaterimi spremembami, ki jih potrebuje za uporabo na dirkališču. Za popolnejši izgled poskrbi uporaba BMW M Performance delov iz ogljikovih vlaken in zlati detajli (platišča in drugi elementi), ki pričarajo zares spektakularen M2 Safety Car.

BMW M2 - MotoGP Safety CAR (31)

V notranjosti je bila zaradi prihranka na teži odstranjena zadnja klop, spredaj pa sta nameščena sedeža podjetja Recaro. Prilagodljivo vzmetenje, mnogi elementi iz ogljikovih vlaken in zadnji difuzor so le nekatere aerodinamične spremembe, ki jih je mali športnik prejel za izboljšano vozno dinamiko. V pravo dirkalno pošast ga spremenijo zadnji spojler, M karbonsko keramične zavore in odlične pnevmatike Michelin Cup 2.

BMW M divizija pa ima pri MotoGP tudi druge aktivnosti. Od leta 2003 naprej ob koncu vsake MotoGP sezone BMW M zmagovalcu podeli vozilo iz flote vozil oddelka M. BMW M MotoGP Expreience omogoča, da obiskovalci izkusijo fascinantni svet MotoGP karseda blizu in osebno. BMW M MotoGP strokovnjaki zato ponujajo ekskluzivno izkušnjo, ki jo lahko doživite na lastni koži. Na izbranih Grand Prix vikendih pa BMW M divizija za vse ljubitelje predstavi svoje najnovejše M modele.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code