Tisti, ki imajo to srečo, da so trenutno na Severno-ameriškem avtomobilskem salonu v Detrotiu, lahko občudujejo mnogo novosti iz sveta avtomobilizma - med drugim tudi novinca BMW M oddelka v krvi in mesu. Tukaj je BMW F87 M2.

M2 Coupe je v zloglasnem ameriškem mestu predstavljen v Long Beach Blue barvi karoserije, ki bo očitno postala prva izbira za vse predstavitve. BMW M2 je s svojim prihodom nekoliko zasenčil najmočnejšo bencinsko BMW serijo 2, z imenom M235i, ampak ali je od nje tudi občutno boljši? Motor M2 je športno nastrojen šestvaljnik s prostornino 3,0 litrov, ki je bil posodobljen na 370 konjskih moči in 465 Nm navora, s funkcijo “overboosta” pa se ta poveča na 500 Nm.

bmw-f87-m2-detroit (11)

Zaradi zmanjšanja teže po zaslugi delov iz aluminija tako stotico doseže v le 4,3 sekunde, pri čemer igra bistveno vlogo 7-stopenjski M DCT menjalnik, najvišja hitrost pa je omejena na 250 km/, z opcijo M Driver’s Package pa se slednja poviša na 270 km/h.

Majhnež bo veliko komponent prevzel od svojih večjih bratov: M3 in M4 – aluminijast sprednji del in zadnjo os, ter aluminijaste komponente vzmetenja, volan ima standardno elektronsko M krmiljenje in aktivni M diferencial. Močan motor potrebuje tudi dober zavorni sistem, zato so inženirji M oddelka M2 opremili z večjimi, luknjastimi diski in štiri- ter dvo-batnimi zavornimi čeljustmi. Poleg Long Beach Blue odtenka BMW zaenkrat ponuja še Alpine White, Mineral Grey in Black Sapphire… po mojem mnenju je Long Beach Blue prava izbira. Proizvodnja se je pričela že okrobra v Leipzigu, model pa ne bo tako omejen kot 1M, kar pomeni mnogo večjo prodajo od predhodnika in več navdušenih lastnikov, ki naj bi svoje jeklene konjičke prejeli z začetkom pomladi.

Vir: Worldcarfans

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code