Na CES v Las Vegasu je razkrit nov BMW koncept! Dobra novica: izgleda fenomenalno, slaba novica: koncept ni serija 9, kot smo potihem upali.

Počasi nova tehnologija, ki je bila prvič predstavljena na BMW i8, prehaja tudi na druge modele. Pred nami je namreč BMW F82 M4 z najbolj napredno tehnologijo: dvojnima okroglima prednjima žarometoma in laserskimi lučmi. V zadnjem delu M4 Concept Iconic Lights so nove OLED zadnje luči, ki proizvajajo svetlobo iz tankih polprevodnih plasti iz organskega materiala. Elementi OLED so zelo tanki: z debelino le 1,4 mm.

BMW-M4-iconic-lights-concept (1)

BMW Organic Light je uporabljena pri zadnjih lučeh in smernikih. Z aktiviranjem posameznih OLED segmentov je mogoče ustvariti različne svetlobne učinke v različnih načinih vožnje. Ponavadi je L-oblika široko in enakomerno osvetljena, v načinu Sport pa se razlikuje z drugačno obliko in drugačnim vzorcem osvetljitve z aktiviranjem le nekaterih segmentov OLED. Zadnja luč je v takšnem načinu ozka, osredotočena z natančno določenim “trakom” svetlobe.

BMW-M4-iconic-lights-concept (2)

BMW je prvič predstavil zadnje luči z OLED elementi na BMW Vision Future Luxury konceptu aprila 2014. BMW M4 Concept Iconic Lights prikaže svojo različico te tehnologije, njegova M-style OLED zadnja osvetljitev pa zaznamuje evolucijo tipičnih BMW luči v obliki črke L.

BMW-M4-iconic-lights-concept (4)

BMW mora še potrditi, kdaj bodo OLED uspeli integrirati v proizvodnjo, verjetno pa M avtomobil z organskimi lučmi lahko pričakujemo v letu 2016.

BMW M$ - concept lights

Vabljeni k ogledu še:  BMW M4 Iconic Lights Concept – VIDEO

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code