Ste vedeli, da te dni poteka največji avtomobilski salon v Južni Ameriki? No, tudi mi nismo. Omembe vredno pa je, da je BMW tam predstavil nekaj, kar bo zanimivo ljubiteljem BMW Motorrad.

São Paulo od 7.-12. oktobra gosti vse svetovno znane velikane na področju vozil na dveh kolesih. Seveda se je dogodka udeležil tudi oddelek nemškega velikana BMW. Koncept BMW Stunt G 310 predstavlja adrenalinskega športnika s stilom, agilnega akrobatsko-kaskaderski motocikelj na osnovi enovaljnega modela.

Pri izvedbi konceptnega BMW Stunt 310 je sodeloval tudi izkušeni Chris Pfeiffer, štirikratni svetovni in evropski prvak v akrobatsko-kaskaderskih vožnjah. “Akrobatsko-kaskaderska vožnja je zahteven in večplasten šport. Za tovrstno vožnjo potrebujete kompakten, agilen motocikel, ki pa je obenem tudi stabilen in robusten. Najti morate namreč idealno ravnovesje med agresivnostjo in nadzorom,” je pojasnil Pfeiffer.

Koncept BMW Stunt G 310 (29)

Kompaktne dimenzije in agilnost na visokem nivoju ga postavljajo pred vso konkurenco. Na novo razvit 1-valjnik dovoljuje kompaktnost: glava valja je zarotirana za 180 stopinj, kar dovoljuje optimalni položaj motorja v motornem kolesu in kratko razdaljo med kolesi. Prav tako pri BMW Motorrad obljubljajo izjemno atraktiven zvok, ki bo obračal glave. Oblikovanje je osredotočeno na hitrost in moč. Ob pogledu na stranske linije se zdi, da je motorno kolo v gibanju, pa čeprav ni; kompaktna silhueta pa se centrira na motorno enoto.

Neštete modifikacije so tipične za takšen tip motornega kolesa. Tukaj v igro stopi Chris Pfeiffer, ki s seboj prinese leta izkušenj kot profesionalni “stunt” voznik. Namen je bil omogočiti najboljše možno krmiljenje, nekoliko spremenjen časovni razmak menjalnika, svojo vlogo igra tudi večja zadnja zavora, ki omogoča izjemno enostavno zaviranje s sredinskim prstom… koncept pa ima tudi prav posebno lastnost – “Stunt tail”, ki omogoča vozniku, da tja postavi svojo nogo skupaj z nedrsečim sedežem.

Koncept BMW Stunt G 310 (2)

Koncept na sebi nosi klasične BMW Motorsport barve, z belo kot osnovo skupaj z rdečo in modro kombinacijo ter nacionalnimi barvami Brazilije. Spektakularna neonsko zelena in rumena sta namenjeni zbujanju pozornosti in se raztezata čez celo motorno kolo, s tem pa poudarjata linije koncepta. Srce motorja in pogonski sklop sta obarvana v temnejše barve, kar vizualno center gravitacije postavi še nižje. Oglejte si ga v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code