BMW je sedaj tudi uradno razkril novi koncept serije 8, ki se na trg vrača po 19 letih. Gre za luksuzen športen avtomobil, ki pooseblja pravo dinamiko in sodoben prestiž.

Koncept serije 8 izgleda veliko bolj atletski kot koncept Gran Lusso. Čudoviti dvovratni koncept uporablja zelo agresiven oblikovalski jezik, ki je opazen predvsem na sprednji maski z dvema velikima BMW ledvičkama. Avtomobil ima že serijsko podaljšek sprednjega spojlerja iz ogljikovih vlaken, laserske luči in gromozanske reže za pretok zraka.

BMW-8-Series-Concept (44)

Takoj za sprednjo masko se razteza dolg pokrov motorja, ki prehaja v elegantne kupejevske linije proti zadku vozila, piko na i pa dodajo lahka in čudovita 21-palčna platišča. Poleg zanimivega sprednjega dela in poudarjen in primerno nabit tudi zadek, ki se prične pri zadnjih razširjenih kolotekih in športno spuščajoči strehi. Med druge posebnosti štejemo še zadnji difuzor iz ogljikovih vlaken v katerega sta nameščena dva trapezoidna izpušna zaključka.

Notranjost vozila je za znamko BMW nekoliko netipična, saj je res občutiti minimalizem, vse skupaj pa je seveda osredotočeno na voznika. Podjetje je v kupeja namestilo ekskluzivne športne sedeže z zadnjim delom iz ogljikovih vlaken, spredaj pa je uporabljeno zares kvalitetno usnje. Posebnost notranjosti je tudi povsem nov volanski obroč z ročno brušenim aluminijem in rdečimi prestavnimi ročicami za volanom. Instrumentalna plošča je sedaj povsem digitalna, sistem iDrive ostaja, prav tako pa zanimive nove okrasne letve v kabini.

BMW nam ni zaupal kakšen motor poganja koncept, a serijski avtomobil, ki prihaja prihodnje leto naj bi bil v osnovni različici opremljen s 3,0-litrskim šestvaljnim, turbo 4,4-litrskim V8 ali turbo 6,6-litrskim V12 motorjem (iz M760Li xDrive).

Po besedah direktorja Haralda Krügerja bo “BMW serije 8 koncept prikazal kako gresta kot britev ostra dinamika in moderen luksuz z roko v roki. To bo naslednji model naše širitve prestižnih vozil. S tem procesom bomo izboljšali naš položaj na trgu in prevzeli vodstvo v luksuznem razredu.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code