Več prostora, več funkcionalnosti. To je F49 X1, ki je na kitajskem trgu - BMW Brilliance obratu v novi, podaljšani izvedbi, proizveden lokalno.

BMW je predstavil novo generacijo svojega uspešnega BMW X1, katerega prodajne številke širom celega sveta presegajo 800.000 enot. Na Kitajskem je bila prva generacija prodana kar 200.000-krat, vključno s približno 140.000 lokalno proizvedenimi avtomobili v tovarni BMW Brilliance v Tiexi. Ker je povpraševanje po nekaterih različicah nekoliko drugačno našemu (dokaz je že limuzinska serija 1), bavarsko podjetje sedaj predstavlja F49 X1 s posebej dolgo medosno razdaljo.

bmw-f49-x1 (1)

Različica dolge medosne razdalje novega BMW X1 nudi posebej visok standard prostornosti, obenem pa ohranja raznovrstnost in kakovost. Ponaša se z bistveno večjimi dimenzijami, oblikovanje pa seveda povzema po klasičnem posodobljenem dizjanu BMW X družine. Dovršena funkcionalnost in dvignjena pozicija sedenja za voznika in sopotnika dokazuje, da pri novi generaciji zares lahko govorimo o Sports Activity Vehicle, oziroma SAV-u.

bmw-f49-x1 (2)

Novi X1 je 4,56 metra dolg, 1,82 metra širok in 1,62 metra visok (dolžina standardnega: 4,439 m). V primerjavi s predhodnikom je v dolžino zrasel za osem centimetrov, v širino za 2 cm in v višino približno 4 cm. Večje dimenzije so skupaj z novo arhitekturo vozila utrle pot povečanju notranje prostornosti.

bmw-f49-x1 (3)

Tako kot standarden X1, tudi podaljšana različica uporablja popolnoma novo generacijo motorjev z BMW TwinPower Turbo tehnologijo in najnovejšo različico BMW xDrive inteligentnega štirikolesnega pogona, na Kitajskem na voljo v sDrive18Li (trivaljnik s 136 KM), sDrive20Li in xDrive20Li (štirivaljnik s 192 KM) in xDrive25Li (štirivaljnik z 231 KM). Bogastvo inovativnih funkcij opreme, na voljo v xLine in Sport Line, inteligentnega povezovanja in sodobnega ambienta v kabini, novi BMW X1 razlikuje od predhodne generacije. Bomo podaljšano različico prejeli tudi pri nas?

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code