Prenovljena serija 7 prinaša le eno najbolj očitno spremembo poleg drugih manj opaznih. To so seveda ogromne ledvičke!

Po večih fotografijah, ki so ”ušle” na splet, smo danes končno dočakali prenovljeno serijo 7. No, nad videzom nismo prav nič presenečni, saj smo si na podlagi razkritih fotografij že dodobra ustvarili podobo. Največ razlik opazimo na sprednjem in zadnjem delu, kjer so se oblikovalci posvetili temu, da je tudi v prenovljeni seriji 7 opaziti zadnje oblikovalske smernice znamke. Najbolj kontroverzna sprememba pri prenovi so prav zagotovo velike ledvičke. V primerjavi z ledvičkami s prejšnjo serijo 7 so le-te zrasle za kar 40 odstotkov! Opazimo tudi povsem nova žarometa, od sedaj naprej tudi v laserski tehnologiji, optimizirane reže za zajem zraka in bolj izrazit spodnji del odbijača. Veliko podobnosti s sprednjim odbijačem najdemo s koncepta BMW Vision Luxury Future Concept, ki je bil predstavljen že več let nazaj.

Zadaj takoj opazimo luči, ki imajo s prenovo robustno kromirano obrobo. Zadnje luči so povezane z LED letvico, ki naj bi po besedah znamke povezovala širino avtomobila. Na voljo so nove barve zunanjosti Bernina Grey Amber Effect Metallic, Royal Burgundy Red Metallic in Donington Grey Metallic. V sklopu Individual programa pa najdemo še Dravit Grey metallic, Tanzanite Blue II metallic, Aventurin Red metallic, Moonstone Metallic in Almandine Brown metallic barvo. Nove so tudi možnosti oblazinjenja ter aluminijasta platišča, ki bolj sovpadajo z zadnjimi trendi. Bok je ostal skorajda povsem nespremenjen, je pa zato nekoliko več sprememb v tehnologiji.

Neizmerno udobje in prefinjenost serije 7 je bilo nadgrajeno s pomočjo številnih izboljšav. Vožnja naj bi bila odslej bolj prijetna, sproščujoča in seveda tudi udobna. Manj je hrupa v kabini in materiali so bolj prijetni na otip, stekla pa so debelejša. Notranjost se ni precej spremenila, opazimo nov volanski obroč z večimi funkcijami, največja sprememba v notranjosti pa je zagotovo najnovejši multimedijski sistem bavarske znamke. Le-ta združuje 10,25-palčni zaslon multimedijskega sistema in 12,3-palčni zaslon digitalnih merilnikov. Head-up projekcijski zaslon je bil izboljšan in je sedaj večji ter predstavlja optimizirano 3D grafiko. Kot se za serijo 7 spodobi ne manjka niti inteligentnega osebnega pomočnika. Potniki zadaj se bodo razvajali v družbi 10-palčnih HD zaslonov z Blue-Ray predvajalnikom. Večina ostalih dodatkov je enakih, masaža, hlajenje in gretje sedežev ter podobno. Asistenčni sistemi so tudi ostali podobni. Najdemo namreč sistem Active Cruise Control aktivnega tempomata s Stop & Go funkcijo in pa Driving Assistant Professional s sistemom za ohranjanje voznega pasu, opozorilo pri nenamerni menjavi voznega pasu, asistenta za menjavo voznega pasu, izboljšano bočno zaščito pri trku, opozorilo na prečni promet, opozorilo prednostne ceste, opozorilo pri vožnji v napačno smer in še veliko več… Serijsko je na voljo že napreden parkini asistent.

Motorizacija prenovljene serije 7 se ni močno spremenila, saj gre v vseh primerih za enake motorne enote. Znamka le obljublja, da so le-ti nekoliko čistejši in porabijo manj goriva. Zaenkrat bodo na voljo naslednje različice:

  • BMW M760Li xDrive:
    V12 bencinski motor, osem-stopenjski Steptronic menjalnika, BMW xDrive.
    430 kW/585 KM, 850 Nm, pospešek do stotice 3,8 sekunde in končna hitrost 250 km/h.
  • BMW 750i xDrive
    V8 bencinski motor, osem-stopenjski Steptronic menjalnik, BMW xDrive.
    Moč: 390 kW/530 KM, 750 Nm, pospešek do stotice 4.0 sekunde in končna hitrost 250 km/h.
  • BMW 750d xDrive
    vrstni šestvaljni dizelski motor, osem-stopenjski Steptronic menjalnik, BMW xDrive.
    Moč: 294 kW/400 KM, 760 Nm, pospešek do stotice 4.6 sekunde in končna hitrost 250 km/h.
  • BMW 740d xDrive
    vrstni šestvaljni dizelski motor, osem-stopenjski Steptronic menjalnik, BMW xDrive.
    Moč: 235 kW/320 KM, 680 Nm, pospešek do stotice 5.3 sekunde in končna hitrost 250 km/h.
  • BMW 730d
  • vrstni šestvaljni dizelski motor, osem-stopenjski Steptronic menjalnik, BMW xDrive.
    Moč: 195 kW/265 KM, 620 Nm, pospešek do stotice 6.1 sekunde in končna hitrost 250 km/h.
  • BMW 730d xDrive
  • vrstni šestvaljni dizelski motor, osem-stopenjski Steptronic menjalnik, BMW xDrive.
  • Moč: 195 kW/265 KM, 620 Nm, pospešek do stotice 5.8 sekunde in končna hitrost 250 km/h.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code