MINI je objavil uradne fotografije in informacije o novem MINI kabrioletu, ki je še večji in bolj privlačen ter bo v živo prvič prisoten na uradni predstavitvi v Tokiu.

Ob začetku prodaje v mesecu marcu bosta “brez strehe” na voljo modela Cooper in Cooper S. Novinci so grajeni na BMW-jevi platformi s sprednjim pogonom, kot že do sedaj pa jih bodo poganjali 3 in 4-valjni motorji.

Od predhodnika se razlikujejo po precej večjih merah. Daljši je za 11,4 cm, širši za 4,3 cm in približno 2,5 cm višji. Medosna razdalja se je povečala za 2,8 cm, sprednja in zadnja kolesa pa so skoraj 5 cm bolj narazen. Prtljažni prostor se je povečal za slabih 25 %, ki  znaša sedaj 195 litrov, pri zloženih naslonjalih zadaj pa zraste na impresivnih 685 litrov.

2016_MINI_Convertible_20

MINI-jev novi bahač ohranja mehko, tekstilno streho s širokim C-stebričkom, ki je oblikovno zelo podobna kupejevski različici. Streho, ki se popolnoma zloži za zadnjo vrsto sedežev, je možno odpreti med vožnjo do hitrosti 30 km/h, za celoten postopek pa potrebuje 18 sekund.

2016_MINI_Convertible_16

Kupci bodo lahko izbirali med kar 11 barvami, med katerimi bo povsem nov Caribbean Aqua barvni odtenek. Med tehnološke sladkorčke se je vrnil števec, ki meri ves čas vožnje s spuščeno streho. Sicer pa je avtomobil opremljen s prilagodljivim podvozjem, 8,8-palčnim zaslonom, na dotik občutljivim upravljalnim gumbom, sprednjimi in zadnjimi LED svetili ter HUD (Head-up display). Paket pomoči pri vožnji pa vsebuje tudi tempomat, opozorilo pred trkom s funkcijo samodejnega zaviranja, avtomatske dolge luči, prepoznavanje obcestnih znakov in pomoč pri parkiranju.

2016_MINI_Convertible_11

Vstopno različico bo poganjal 1,5-litrski trivaljnik, ki s podporo turbopolnilnika ponuja 136 konjskih moči in 220 Nm navora ter pospešek 0-100 km/h v 8,2 sekunde s samodejnim in 8,3 sekunde z ročnim menjalnikom. Cooper S bo prejel 2,0-litrski turbo štirivaljnik s 192 “konjiči” in 280 Nm navora, kar glede na izbiro menjalnika omogoči čas do stotice 6,7 oz. 6,8 sekunde. Na voljo sta 6-stopenjski ročni in avtomatski menjalnik.

Cena šarmantnega Angleža bo znana v januarju 2016, uradna predstavitev pa bo sledila marca.

Več fotografij še lepšega MINIja si oglejte v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code