Svetovna premiera prenovljenega BMW i3 in prvič na trgu tudi športnejša različica električnega BMW i3 z dodatno oznako S, i3S.

Novi vozili BMW i3 in BMW i3s imata zelo dinamičen značaj po standardih premijskega kompaktnega električnega vozila in celo kopico oblikovnih poudarkov, ki to zelo nazorno izražajo na njunem zunanjem videzu. Nezamenljivo avantgardno oblikovanje, ki je že pobralo nagradi “iF gold award” za produktno oblikovanje in “World Car Design of the Year award” skupaj z drugimi priznanji, je sedaj še izboljšano z množico oblikovnih nadgradenj, ki jasno odražajo športno in vznemirljivo vozno doživetje. Prepoznavni znak BMW i Black Belt, ki se razteza od sprednjega pokrova in strehe do zadka vozila, je sedaj dopolnjen z A-stebričkoma in strešnimi linijami, ki imajo ravno tako črn končni premaz. Obseg barvnih odtenkov za preostale elemente karoserije je bogatejši za dve kovinski lakiranji, to sta Melbourne Red in Imperial Blue. Poleg obeh novosti lahko kupci izbirajo tudi med nekovinskima lakoma Capparis White in Fluid Black ter še dvema kovinskima lakoma Protonic Blue in Mineral Grey.

Prenova podaljšanega odbijača spredaj in zadaj je posvetila posebni poudarek širini vozila, ki sporoča, kako športno se peljeta oba modela in kako zanesljiva je njuna lega na cesti. Okrasna letev kromiranega videza se razteza prek celotne širine zadka, medtem ko umestitev značk modela in eDrive na skrajnih vogalih vrat prtljažnika še dodatno krepi občutek širine.

World Premiere - 2018 BMW i3 and BMW i3S

Novi vozili BMW i3 in BMW i3s sta standardno opremljeni z LED žarometi, ki vključujejo LED žarnice za zasenčeno in dolgo luč, pa tudi za dnevne luči. LED tehnologijo vključujeta tudi prenovljena smernika, ki sta v obliki horizontalnih letvic integrirana v podaljšanem sprednjem odbijaču. To pomeni, da so LED diode sedaj v rabi za vse funkcije luči tudi na sprednji strani vozila, kot to že velja za enoti zadnjih luči, ki sta prekriti s steklom Novo vozilo BMW i3: novi oblikovni poudarki za občutek športne elegance. Premišljena evolucija oblikovanja zunanjosti ni pripomogla le k premiku športnih referenc novega vozila BMW i3 bolj v ospredje, ampak hkrati poudarja tudi njegovo prefinjeno eleganco. Sprednji odbijač je v celoti lakiran v barvi karoserije in ima črno obrobo v obliki črke U, ki krepi navzočnost vozila pri pogledu od spredaj. Ko se pogled usmeri proti zadku, povzročijo močno izoblikovani obrisi in barvni kontrast med črno obrobo in vložkom v barvi karoserije energetski in zelo izrazen videz.

Sinhronski elektromotor, ki poganja novo vozilo BMW i3, proizvede največjo moč 125 kW/170 KM. Njegov največji navor znaša 250 Nm in je na voljo takoj z mesta, kar je običajna lastnost elektromotorjev. To pomeni, da vsak pritisk pedala za vožnjo v trenutku sprosti vznemirljivo potisno silo. Elektromotor razvije stopnjo zmogljivosti, kot jo vozniki upravičeno pričakujejo od znamke BMW prek brezstopenjskega avtomatskega menjalnika, kjer linearni razvoj moči vzpostavi hitrost vozila na značilno dinamičen način. Novo vozilo BMW i3 pospeši od 0 do 100 km/h v 7,3 sekunde. Njegova največja hitrost je omejena na 150 km/h.

Novi BMW i3s

Novo vozilo BMW i3s nudi še bolj športno interpretacijo neslišne mobilnosti brez lokalnih emisij in vključuje visokozmogljiv elektromotor s 135 kW/184 KM, ki proizvede največji navor 270 Nm. Njegov nadgrajen pogonski sistem obsega spremenjeno krmiljenje motorja in posebne stožčaste kotalne ležaje, ki se uporabljajo za nadaljnjo optimizacijo razvoja moči in zmogljivostni karakteristični diagram pri višji vrtilni frekvenci. Na zgornji meji vrtilne frekvence motorja nudita moč in navor nadalje razvitega pogonskega sistema do 40 % izboljšanje za vozilo BMW i3.

World Premiere - BMW - BMW i3s (6)

Poleg tega ima novo vozilo BMW i3s tudi športno podvozje s posebej razvitimi vzmetmi, blažilniki in prečnimi stabilizatorji. Vozniki lahko izberejo način SPORT prek stikala za uravnavanje vozne dinamike. Ta sproži bolj neposredno odzivnost pedala za vožnjo in natančnejše karakteristike krmiljenja, da se bolj poudari športna narava vožnje.

Dovolj je že 6,9 sekunde, da novo vozilo BMW i3s zdrvi mimo znamke 100 km/h na svoji poti do največje hitrosti 160 km/h.

Novo vozilo BMW i3s je standardno opremljeno s športnim podvozjem, ki vključuje 10 milimetrov nižjo lego. Dodatnih 40 milimetrov kolotečine v primerjavi z vozilom BMW i3 dobi še večji pomen s črnimi obrobami na kolotekih. Novo vozilo BMW i3s je na voljo z ekskluzivnimi 20-palčnimi lahkimi aluminijastimi platišči oblike Double-spoke, ki so 20 milimetrov širša od predhodno razpoložljivih različic. Kupci jih lahko naročijo v dvobarvni izvedbi in v barvi Jet Black.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code