Novi BMW M5 Competition združuje izjemne zmogljivosti in ustrezno redko auro za enostavno vsakodnevno uporabo, za katero so znani modeli BMW M oddelka. Povišanje zmogljivosti motorja za 25 konjskih moči od standardne različice (600 HP) bo novega BMW M5 Competition spremenilo v še bolj odzivnega in zabavnega!

Izkušnja v vožnji, ki opredeljuje značilnosti novega BMW M5 Competition, imajo globoko čustveno bogastvo in je zakoreninjena na značilen način, ki ga njegov motor opravlja v svojem poslu. Mogočen 4,4-litrski V8 bencinski motor z M TwinPower Turbo tehnologijo razvije največjo moč 460 kW / 625 KM pri 6.000 vrtljajih na minuto. Najvišji navor je 750 Nm in je na voljo v izjemno širokem območju – od 1.800 do 5.800 vrt / min (to je za približno 200 vrt / min širše, kot pri standardni različici novega BMW M5).

Zmogljivost V8 motorja so zato izkoristili, da bi novi BMW M5 Competition pričaral izjemno vozniške občutke. Edinstvena moč avtomobila sedaj od 0 do 100 km/h pospeši v 3,3 sekunde. Od 0 do 200 km/h pospeši v 10,8 sekunde – 0,3 sekunde hitreje kot v standardni različici novega M5. Standardna specifikacija za nov BMW M5 Competition vključuje specifični izpušni sistem M Sport, opremljen z dodatki iz črnega kroma. Ta različica z loputo pričara presenetljivo zvočno kuliso. Filter za trde delce pa omogoča zmanjšanje emisij.

 

Posebej izdelani nosilci motorja optimzirajo odzivnost in vožnjo v zavoju.

Novi BMW M5 Competition ima značilno postavitev motorja, ki ima opazen vpliv na njegove zmogljivosti. Nosilci motorja imajo spremenjene značilnosti in povečano trdnost vzmeti, močnejša povezava motorja s strukturo vozila pa zagotovi še bolj neposreden odziv motorja in takojšnji prenos moči na kolesa. Novi BMW M5 Competition tako zagotavlja večjo neposrednost in natančnost zaradi izpopolnjenih karakteristik.

Osem-stopenjski M Steptronic samodejni menjalnik in M ​​xDrive.

M Steptronic osem-stopenjski samodejni menjalnik ponovno skrbi za prenos moči. Trije različni vozni načini Drivelogic omogočajo izbiro komfortne, športne ali ultra-dinamične vožnje. Sistem M xDrive za štirikolesni pogon zdaj še dodatno poveča moč BMW M5 Competition s potrpežljivostjo, zanesljivostjo in navdušujočo vzdržljivostjo. Centralno nadzorovana komunikacija med M xDrive in aktivnim diferencialom M je v veliki meri odgovorna za usmerjanje izjemnega izhoda motorja na kolesa avtomobila brez izgube moči na poti. M xDrive pogon je še en dejavnik, ki zagotavlja izjemno vodljivost športne limuzine, omogoča pa tudi pogon samo na zadnja koelsa, da lahko napredni vozniki uživajo v izkušnjah, ki jih ponujajo pretekle generacije BMW M5.

 

Izpopolnjena šasija za vrhunsko natančnost in zmogljivost.

Tako kot vsak BMW M avtomobil, je novi BMW M5 Competition opremljen z izpopolnjeno šasijo, ki se popolnoma ujema z zmogljivostmi V8 motorja. S tem povezane spremembe zagotavljajo natančno krmiljenje, tudi v izjemno dinamičnih voznih situacijah. Poleg tega, da se vozilo lahko dodatni spusti za sedem milimetrov, je vozniku na voljo še veliko drugih prilagoditev podvozja in izpuha. Sprednja os novega BMW M5 je povsem na novo zasnovana, prav tako pa je bila tudi zadnja os deležna veliko izboljšav. Vzmeti na sprednji in zadnji osi so za deset odstotkov močnejše kot na standardni različici novega BMW M5, kar ima pozitiven vpliv odziv tudi na krmiljenje. V ”comfort” načinu je jasno vidna neposredna povezava s podvozjem. Izbira športnega načina aktivira nastavitve izpušnega sistema, ki so izpopolnjene za testiranje na Nürburgring Nordschleife, medtem ko Sport Plus poskrbi za izjemno dinamično vožnjo na progah Grand Prix. Aluminijasta platišča so upodobljena z dvobarvni Y kraki. 20-palčna kolesa merijo 275/35 R 20 spredaj in 285/35 R 20 na zadnji osi.

Izjemne in zelo izrazite značilnosti oblikovanja.

Ekskluziven občutek novega BMW M5 je dodatno izboljšan z izbiro drugih dodatkov. BMW Individual izgled dopolnjuje uporaba diskretno športne črne barve. Najdemo dekorativni BMW M podpis v sprednjih stranskih panelih, oblogo zadnjega odbijača in pokrove stranskih ogledal. Še ena posebnost pa so tudi kljuke na vratih, ki so v barvi karoserije. Zadnji spojler in značilna oznaka “M5” je tokrat dopolnjena z Competition oznako. Opazimo varnostne pasove v BMW M GmbH barvah, pa tudi talne preproge s posebnim napisom “M5”. Nova značilnost je tudi “M Competition” grafika, ki ob vsakem vstopu v vozilo pozdravi voznika.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code