MINI je javnosti pokazal svojega novinca, ki je še bolj drzen, lepši in bolj napreden. Ostaja tradicionalen in zvest oblikovalskemu jeziku znamke, kar je zanj najbolj pomembno.

Ker je bilo vozilo v celoti razvito povsem na novo, odraža precejšen napredek na področju prostora, funkcionalnosti, športnega pridiha in premium lastnosti. Med neposrednimi konkurenti izstopa predvsem po močno izrazitem oblikovanju in agilni vožnji. Novi ALL4 štirikolesni pogon poskrbi za odlične vozne lastnosti tudi izven asfaltiranih površin.

mini-cooper-countryman (26)

Novi MINI Countryman tako po novem ponuja naslednje inovacije:

  • Močna razmerja, 20 cm daljši od svojega predhodnika.
  • Pet sedežev, jasno povečanje prostora in vsestranskosti.
  • Električno upravljanje pokrova prtljažnika ali prostoročno odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika.
  • Klop za piknik MINI Picnic Bench: raztegnite blazino nakladalnega praga in jo uporabite kot udoben sedež na pokrovu prtljažnega prostora in za splošno uporabo na prostem.
  • MINI Cooper S E Countryman ALL4: prvo vozilo MINI na priključni hibridni pogon v zgodovini podjetja.
  • Nova generacija motorjev in menjalnikov, sistem štirikolesnega pogona ALL4, ki je optimiran v smislu učinkovitosti.
  • Osrednji prikazovalnik s funkcijo zaslona na dotik se prvič pojavi v tem vozilu.
  • MINI Country Timer meri užitek v vožnji na zahtevnem terenu.
  • Aplikacija MINI Connected kot osebni asistent na vsakdanji osnovi in med vožnjo.
  • MINI Find Mate: vse, kar potrebujete, imate ves čas na voljo v vozilu – ali v vidnem polju.

MINI je tokrat prvič uporabil LED žaromete okrog katerih se prav tako v LED tehnologiji nahajajo dnevne luči. V tipično asimetrično krožni obliki je izgled novih svetil zares prefinjen, eleganten in napreden.

mini-cooper-countryman (15)

V notranjosti novega MINI Countryman jasno povečanje prostora, prefinjeno premium vzdušje ter sodoben prikaz in koncept delovanja odražajo napredek, ki je bil dosežen s spremembo generacije vozil. Tako voznik kot sovoznik lahko uživata v povečanem prostoru za glavo in ramena, razširjeno pa je tudi območje nastavitev sedežev. Električna nastavitev voznikovega in sovoznikovega sedeža je na voljo v okviru dodatne opreme, vključno s spominsko funkcijo na voznikovi strani.

Osnovna oprema novega MINI Countryman vključuje Radio MINI Boost s štirivrstičnim prikazom v osrednjem prikazovalniku in napravo za prostoročno telefoniranje z vmesnikom Bluetooth. Možnosti dodatne opreme vključujejo Radio MINI Visual Boost s 6,5-palčnim barvnim zaslonom, hi-fi sistem ozvočenja Harman Kardon, navigacijski sistem MINI in navigacijski sistem MINI Professional. Funkcije paketa Wired, vključno z navigacijskim sistemom MINI Professional, ne obsegajo zgolj upravljalnika Touch na sredinski konzoli, temveč tudi 8,8-palčni barvni zaslon na osrednjem prikazovalniku z novo grafično obliko. Prav tako gre za zaslon na dotik, ki omogoča izbiro in nastavitev funkcij s pritiskom konice prsta.

Med sodobne sisteme pomoči vozniku sodijo opozorilo pred naletom z mestno funkcijo zaviranja, Driving Assistant z aktivnim asistentom za uravnavanje hitrosti s kamero, opozorilom o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja, asistentom za dolge luči in zaznavanjem prometnih znakov, nadzor razdalje pri parkiranju, vzvratna kamera, parkirni asistent in Head-Up projektor.

Ob uvedbi na trg bo MINI Countryman opremljen z novimi, tehnološko dovršenimi motorji. Ponudili bodo dva bencinska in dva dizelska s tehnologijo MINI TwinPower Turbo:

  • MINI Cooper Countryman: 3-valjni bencinski motor, prostornina: 1.499 cm3,izhodna moč: 100 kW/136 KM, najv.   navor: 220 Nm.
  • MINI Cooper S Countryman: 4-valjni bencinski motor, prostornina: 1.998 cm3, izhodna moč: 141 kW/192 KM, najv. navor: 280 Nm.
  • MINI Cooper D Countryman: 4-valjni dizelski motor, prostornina: 1.995 cm3, izhodna moč: 110 kW/150 KM, najv. navor: 330 Nm.
  • MINI Cooper SD Countryman: 4-valjni dizelski motor, prostornina: 1.995 cm3, izhodna moč: 140 kW/190 KM, najv. navor: 400 Nm.

Poleg navedenih štirih pa bo v ponudbi vozil MINI prvič tudi priključni hibrid:

  • MINI Cooper S E Countryman ALL4: 3-valjni bencinski motor, prostornina: 1.499 cm3, izhodna moč: 100 kW/136 KM, sinhroni elektromotor, izhodna moč: 65  kW/88   KM, izhodna moč sistema: 165 kW/224 KM, navor sistema: 385 Nm.

Kot alternativa običajnemu 6-stopenjskemu ročnemu menjalniku je v novem MINI Cooper Countryman na voljo tudi 6-stopenjski menjalnik Steptronic. 8‑stopenjski menjalnik Steptronic je na voljo za novi MINI Cooper S Countryman in novi MINI Cooper D Countryman. V vozilu MINI Cooper SD Countryman pa je nameščen v okviru osnovne opreme.

Novi MINI COuntryman bo svojo uradno svetovno premiero doživel na avtomobilskem salonu v Los Angelesu 18. novembra 2016. Prodaja naj bi v Evropi stekla že v februarju 2017, mesec za tem pa tudi zunaj Evrope.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code