Poleti smo bili priča prihodu nove BMW serije 4 (ki je otvorila polemike v zvezi z masko) in pretekli teden tudi novega mišičnjaka BMW M4. Zdaj pa je napočil čas za nov model »zgoraj brez«, s katerim je BMW vstopil v segment ob bok Audiju A5 Cabriolet in Mercedes Benzu C-Class Cabriolet.

Predstavljen je bil nov BMW serije 4 Cabriolet z mehko streho in največjim izkoristkom moči z modelom M440i xDrive, ki bo na vsa štiri kolesa poslal 369 »konjev«.

Tokrat se je BMW izognil zložljivi pločevinasti strehi in dal prednost mehkem blagu. Kompromis pri čemer na žalost trpi izgled je pripeljal do tega da se je teža strehe zmanjša za 40 odstotkov! Prav tako nudi dobro zvočno in toplotno izolacijo ter 18-sekundni čas odpiranja in zapiranja pri hitrostih do 50 kilometrov na uro. Bavarci so dodali strehi tudi dodatno oporo, kar zagotavlja varno ter brezskrbno uživanje v magistralah.

Najzmogljivejši kabriolet serije 4 (vsaj do prihoda izvedenke M4) je M440i xDrive, ki je na voljo s štirikolesnim pogonom in blagim hibridnim šestvaljnikom, ki proizvede 275 kilovatov oziroma nam bolj oprijemljivih 369 “konjev”, ima M Sport diferencial, rdeče M Sport zavore, M varnostne pasove, M platišča ter seveda M ​​prilagodljivo vzmetenje. Čeprav se sliši obetavno, boste nanj čakali še nekaj mesecev.

Paleta motorjev se bo direktno prenesla s kupeja na Cabriolet izvedenko. Pogonski sklopi, ki bodo na voljo so že znani 420i, 430i, 420d in 430d, pri čemer so vsi opremljeni z zadnjim pogonom in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. 430i bo poganjal 2,0-litrski štirivaljnik s turbopolnilnikom, ki zmore 255« konjskih moči« (190 kilovatov) in 400 Nm navora. 430d bo v primerjavi z ostalimi »zacvetel« najkasneje, ter na trg prispel šele julija 2021, ostali pa naj bi na trg prišli že marca 2021.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code